Bursa'da dev tesisin temeli atıldı!

Bursa'da dev tesisin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da ortaya çıkan rantın tamamen Bursa yararına kullanılması hedefiyle temellerini attıkları tesisin 6 ay sonra hizmete açılacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, suyun rahmet, bereket, şifa ve sağlık olduğunu, suyu getiren ellerin hayırlı eller olduğunu belirterek, bu hayırlı işi hayata geçiren Başkan Altepe ve ekibini kutladı.

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'dan gelen pınarların paketlenip satılması için düğmeye bastı. Projenin hayata geçirilmesi amacıyla Kestel'in Gözede mevkiinde Uludağ yamaçlarındaki 61 bin metrekare alan kamulaştırılırken, ilk etapta 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesislerin temeli törenle atıldı. Bursa'da ortaya çıkan rantın yine Bursa için kullanılacağı tesislerin temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

Rantın tamamı Bursa'nın

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en önemli özelliklerinden birinin de Uludağ'dan gelen pınar suları olduğunu belirterek, Bursa sularının Anadolu'nun yanı sırada Avrupa ülkelerine bile ulaştığını hatırlattı. Büyüyen şehirlerle güçlü Türkiye hedefine doğru adım adım ilerlediklerini dile getiren Başkan Altepe, sadece merkezi idareden gelen bütçe ile bu dev hizmetlerin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını hatırlattı. Başkan Altepe, bu nedenle belediye gelirlerinin artırılması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, hibe ve fonların doğru kullanımı, teleferikte olduğu gibi yap-işlet-devret modeli yatırımlar ve belediye şirketlerinin hizmetleriyle Bursa'ya örnek tesisler kazandırdıklarını kaydetti. Uludağ pınarlarından sağlanan suyun bugüne kadar özel firmalar tarafından Türkiye ve Avrupa'ya pazarlandığını dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'da ortaya çıkan rantın tamamının Bursa için kullanılması hedefiyle bugün de önemli bir adım atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak satın aldığımız 61 bin metrekare alan üzerine 16 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerimizin temeli atıyoruz. Son sistemle donatılacak olan tesisler için yaklaşık 80 milyon TL yatırım yapmış olacağız. Günde 80 tır üretim kapasitene sahip tesisler 6 ay sonra çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

Türkiye açısından zenginlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da suyun rahmet, bereket, şifa ve sağlık olduğunu, suyu getiren ellerin hayırlı eller olduğunu belirterek, bu hayırlı işi hayata geçiren Başkan Altepe ve ekibini kutladı. Bursa'nın modern, vizyonu olan ve Türkiye ekonomisi için de lokomotif bir kent olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, "Bursa tarihiyle, doğasıyla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla da önemli bir merkez. Şimdi de su kaynaklarıyla var olduğunu göstermesi Türkiye açısından önemli bir zenginlik olacak" dedi.

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma da değinen Bakan Müzezzinoğlu, yönetim anlayışından kaynaklanan sıkıntıların neden olduğu zorluklar nedeniyle muasır medeniyetler seviyesi yarışında Türkiye'nin geride kaldığını vurguladı. Türkiye'nin millet idaresinin merkez olduğu, millet adına güçlü bir sistemle muasır medeniyetler hedefine daha güçlü yürüyeceğini ifade eden Müezzinoğlu, "16 Nisan'dan sonra Türkiye yönetim anlamında otobanda gidecek. Bugüne kadar stabilize yollarda gidiyordu. Birileri o yollara çukur kazdı, birileri milletin kaderiyle oynadı. Ancak yeni dönem su gibi bereketli olacak. Türkiye, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 2023'te muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefini yakalayacak" diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Kestel'de 3 dönemdir belediye başkanı olduğunu ve bölgeye bir su fabrikasını kurmanın içinde bir uhde olarak kaldığını belirterek, "Çünkü Kestel'de 5 tane özel şahıslara ait su fabrikası var. Kamu olarak neden bir su fabrikamız yok diyorduk. Bu hayalimizi gerçekleştiren ve istihdam açısından da bölgeye değer katacağına inandığım bu tesisleri ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 80 milyon TL'ye mal olacak şu şişeleme tesislerinin temeli attı.