Bursa'da dolmuşçulara zabıta engeli

Bursa'da dolmuşçulara zabıta engeli

Merkez Osmangazi ilçesi Santral Garaj-Heykel hattında T-1 tramvay hattına paralel olarak çalışan D plakalı 36 dolmuş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulu kararıyla D plakadan taksi statüsü olan 'T' plakaya dönüştürüldü.



Karara itiraz eden ve haklarının ellerinden alınmamasını isteyen sürücüler durumu mahkemeye taşıdı. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vererek konunun incelenmesine hükmetti.



Bu sabah saatlerinde Atatürk Caddesi'nde kontrol noktası kuran zabıta ekipleri dolmuşların seferlerini durdurmak için uygulama başlattı. Zabıta ekipleri durdurdukları dolmuşlardan sürücüleri ve içindeki yolcuları araçtan indirdikten sonra kontak anahtarlarını aldıkları araçları çekicilere yükleyerek otoparka çektirdi. Duruma tepki gösteren bazı sürücüler ile zabıta ekipleri arasında tartışmalar oldu. Mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen ve yasaya göre zabıtanın araç bağlama yetkisi olmadığını belirten bazı sürücüler araçlarını vermek istemediler. Yaşanan tartışma nedeniyle ve bir sürücünün aracının camlarını kırması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.



Yapılan incelemelerin ardından her hangi bir olay çıkmaması için dolmuşçular toplu bir karar alarak, araçlarını kendileri otoparka götürerek teslim ettiler. Dolmuşçular, zararlarının karşılanması için durumu yargıya taşıyacaklarını söyledi.