Bursa'da dönüşüm imar yolları ile değer kazanıyor

Bursa'da dönüşüm imar yolları ile değer kazanıyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde genişletilen ve açılan yeni yollar ulaşımı rahatlatırken, ilçedeki fiziki gelişime de artı değer katıyor. 2016’da 9 bin 539 metre, 2017’de 6 bin 45 metre, son iki sene içinde ise toplam 15 bin 584 metre yeni yol Yıldırım’a kazandırıldı.
Şehirdeki yerleşim alanlarının artması ile birlikte ihtiyaç duyulan yolları da vatandaşların hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım hızla büyüyen ilçelerden biri. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizi yeni yollar ve altyapı yatırımlarıyla modern bir şehir haline getiriyoruz” dedi.
Kentsel dönüşümün tamamlayıcı unsurlarından biri olan ulaşım alanında yaptıkları uygulamaların önemini işaret eden Edebali, “Hizmet alanının genişlemesi ile birlikte vatandaşlarımızın talepleri de çoğalıyor. Hizmete sunduğumuz kilometrelerce yollarla Yıldırım’ı yaşanabilir şehir haline getiriyoruz. İlçemiz nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olmasının yanı sıra en hızlı büyüyen ilçeleri arasında. Bunun sonucunda şehrimizin ulaşım ağına yeni imar yolları ekleyerek hem trafik meselesinin önüne geçiyor hem de vatandaşlarımıza ulaşımda nefes aldırıyoruz” diye konuştu.