Bursa'da dünyaya gelen küçük bebekler hayata tutundu

Bursa'da dünyaya gelen küçük  bebekler hayata tutundu
Bursa’da 28 gün önce 1 kilo 560 gram, 1 kilo 440 gram ve 1 kilo olarak dünyaya gelen üçüz bebekler, özel bir hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesine getirilerek özel tedavilerle hayatta kalmayı başardı. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından üçüz bebeklerden ikisi ailesine teslim edildi.

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Selahattin Saylık, Gürle bebeklerin 32. haftalıkken Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldiğini belirterek, “28 günlük yeni doğan yoğun bakım sürecinde üçüzler prematüre bebeklerin yaşayabileceği sorunlarla mücadele ettiler. Yine prematüre bebeklerin en önemli problemlerinden biri olan solonum sıkıntısı üçüzlerimizde de mevcuttu.” dedi.

Üçüzlerin baştan beri anne sütüyle beslenmiş olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu gücü olduğunu ifade eden Saylık, yaşaması mucize olarak görülen prematüre bebeklerin hayata deneyimli ve gönüllü sağlık personelin gayretleriyle tutunduğunu aktardı. Saylık, “Tabi ki bebeklerimizin yaşama tutunma çabası ve ailesinin onun bu gayretine olan inancı, bu zorlu yolda en büyük yardımcımız oldu.” diye konuştu.

Dr. Saylık, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşimiz henüz bitmedi. Yaşatmak kadar sağlıklı ve fonksiyonel bir hayat sürmeleri de hedeflerimiz arasında olduğundan, bundan sonraki çabamız bebeklerimizi izlemek, sorunları erken fark edip doğru yönlendirmeler yaparak prematüreliğin zararlarını en aza indirmek olacaktır. Umarım hep birlikte Gürle bebeklerin daha güzel günlerine tanıklık ederiz.”