Bursa'da eski belediye başkanının torunundan acı haber!

Bursa'da eski belediye başkanının torunundan acı haber!

Babası Bülent Sarı’nın sosyal medyadaki paylaşımının ardından İnegöllüler Beyza için seferber olurken, düğün salonu önünde kurulan Kızılay Kan Bağışı TIR’ında düzenlenen kampanya Heykel Meydanı'nda da devam etmişti. Konu ile ilgili video çekerek sosyal medyada paylaşan baba Bülent Sarı, “Kızıma ilik için donörler lazım. Kızım ilik nakli olacak ve kendi yakınlarımızın ilikleri tutmadı, uymadı. Kan çok basit bir şekilde alınıyor. Yaklaşık 15-20 gramlık bir kan alınarak DNA'ya bakılıyor. Belden falan ilik alınmıyor, halk arasında yanlış bir bilgi var. Tamamen normal kan alınır gibi 100-150 gram bir kan alınıp, oradan ilik nakli yapılıyor. ‘İlik için donör olmaya geldim' dediğiniz zaman yeterlidir. Kızımın ismi sistemde kayıtlı olduğu için o günlerde alınan kanları görebiliyoruz. Fabrikanızda çalışanları, akrabalarınızı, camialarınızdaki insanları yönlendirebilirsiniz. Sosyal medyadaki insanları da örgütleyebilirsiniz. Çok sayıda donöre ihtiyacımız var. Kızılay'a giderek ilik için donör olmaya geldik demeniz yeterlidir. Çok az bir miktarda kanınızı alıyorlar. Zamanımız çok daraldı. Sizden hassasiyet bekliyorum. Her yerde bunu yaymanızı istiyoruz. Kan grubunuzun ne olduğu hiç önemli değil. İlik naklinde kan grubuna bakılmaksızın ilik alınıyor. Şimdiden Allah razı olsun” diyerek, vatandaşlardan destek beklemişti.

Donör bulunmuştu
İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Hikmet Şahin’in torunu olan lösemi hastası Beyza Sarı için Kızılay Kan Bağış TIR’ında düzenlenen kampanyaya İnegöllüler yoğun ilgi göstermiş, yapılan kampanya sonucunda Beyza için donör bulunarak sevindirici gelişme yaşanmıştı.

Hayatını kaybetti
Ancak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören ve ilik nakli için gün sayan Beyza'nın vücudu tedaviye dayanamadı. Hayatını kaybeden ve yakınlarını yasa boğan Beyza'nın cenazesi, yarın cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.