Bursa'da gece helikopter alarmı

Bursa'da gece helikopter alarmı

Bursa'da gece yarısı gökyüzünde dolaşmaya başlayan helikopter yada insansız hava aracı oldukları düşünülen beş cisim, polis ekiplerini alarm durumuna geçirdi.


Önce Uludağ istikametinden batı istikametine yüksek irtifada uçan bir helikopter'i fark eden vatandaşlar polis ekiplerine ihbarda bulundu. Daha sonra ekiplerinde rahatlıkla gördüğü cisimler bir anda çoğaldı. İstanbul yolu üzerinde devriye görevi ifa eden ekipler Garnizon ve Jandarma Komutanlığı üzerinde üç adet cismin uçtuğunu ancak tam ne olduklarını kestiremediklerini anons etti.

Daha sonra bir anonsta Mudanya ilçesi istikametinden geldi Mudanya yolu üzerinde bekleme yapan ekipler Göynüklü üzerinden bir helikopterin Mudanya istikametine doğru seyrettiğini anons etti.

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir ekipte Armutlu semalarında bir helikopterin yüksek irtifada gezdiğini İmralı Adası'na doğru seyrettiğini bildirdi. Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız telsizden anons ederek helikopterlerin özellikle kamu kurum kuruluşlarına kesinlikle yaklaştırılmayacağını ateş açılarak uzaklaştırılacağını duyurdu.

Uludağ ve İstanbul istikametinden bir birine doğru yaklaşan 4 ayrı helikopter Bursa semaları üzerinde uzun süre sorti yaptı.

En son geçen anonsta bir vatandaşın Armutlu semalarının üzerinde 20 ayrı helikopterin sabit halde durduğunu ihbar etmesi üzerine ekipler teyakkuza geçti. Helikopterlerin Bursa semalarında uçuşu devam ediyor.