Bursa'da halk, meydanları doldurup hainlere mesaj verdi

Bursa'da halk, meydanları doldurup hainlere mesaj verdi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da halk, 15 Temmuz gecesinden itibaren demokrasi nöbeti için neredeyse sabahlara kadar meydanlarda bulundu. Kundaktaki bebekten yaşlısına, engelli vatandaşlarına kadar her vatansever "Cumhurbaşkanımızın ikinci talimatına kadar meydanları bırakmayacağız" dedi.

Meydanlardaki nöbetini anlatan genç bir vatandaş, "Reis çıkın dedi biz de çıktık. Gerek mahallemizde olsun gerek burada olsun 6 gündür sokaklardayız. Uykusuz kaldık, yorulduk sesimiz kısıldı, ama bu böyle gitmez şerefsizler görecekler. Türk milletinin nasıl bir dayanışma içinde olduğunu, Reis tamam diyene kadar. Biz şahsiyet için değil onu seviyoruz, o, ne derse biz onun ile birlikteyiz" dedi.

"İslamiyet olduğu sürece bizi bölemezler"
Doğu bölgesinde yaptığı askerlik görevini yeni tamamlayan Burhan Yalçın, "Bu vatanı bu milleti bölemezler. Bu vatan yeni kurulmuş değil, biz Osmanlı torunlarıyız. Osmanlı'dan gelmeyiz. Askerde bizim poliste bizim. İki üç hain çıktı diye bütün askerleri bütün rütbelileri lekelemeye gerek yok. Bütün polisler bütün askerler bizim kardeşlerimiz. Doğuda askerler 12 saat nöbet tutuyor, hainlerle, teröristlerle savaşıyorlar. Bizim onlara moral vermemiz lazım, orada da hainlerle teröristlerle savaşıyorlar. Biz yıllarca hainleri içerimizde besledik. Yaşım 22, bu yaşıma kadar geldim ilk kez bu halkı böyle görüyorum. Kürt'ü Laz'ı, Çerkez'i, AK Parti, CHP, MHP fark etmiyor. Biz bu vatanı bu milleti böldürmeyiz Allah’ın izniyle. İslamiyet, müslümanlık olduğu sürece bölemezler. Birlik beraberlik zamanı. Başkomutanımız sokaklardan çekilin diyene kadar buradayız. Doğuda 12 saat nöbet tuttum batıda 24 saat tutmaya geldim" şeklinde konuştu.

"Bu Çanakkale 1915 ruhudur"
15 Temmuz'dan bugüne meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdüren Ferhat Tuğtekin, "1 haftaya yakındır süren şu milletin coşkusu şu milletin birlikteliği sadece ve sadece bir tek kelimeyle özleştirilebilir. Bu da Çanakkale 1915 ruhudur. Başka bir şey değildir bu. Bu ne CHP, ne MHP ne AK Parti. Çanakkale 1915 ruhudur bu" cümlelerini kullandı.

"Astıracağız!"
Arabasına bağladığı bayrakların yanı sıra idam ipi de kuran Ahmet D., "Allah rızası için, vatanın birliği ve beraberliği için geldim. Hainlerin başı olanı ipe getireceğiz, astıracağız. Hatta vatana ihanetin cezası kurşuna dizmektir" dedi.