Bursa'da hasta yakını ile kavga eden doktora ceza

Bursa'da hasta yakını ile kavga eden doktora ceza

Olay, Bursa'da geçen yılın Temmuz ayında meydana geldi. Özel bir hastanenin Çocuk Polikliniği'nde görev yapan Dr. H.G., bebekleri sürekli ağladığı için babası Alpdoğan Altunkaya ve babaannesi Nafiye Altunkaya tarafından tartıştı. Taraflar arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavga üzerine Alpdoğan Altunkaya ve annesi Nafiye Altunkaya, Dr. H.G.'den şikayetci oldu., Dr. G. de bebeğin babası Alpdoğan Altunkaya'dan şikayetçi oldu.

Savcılık soruşturması sonra Bursa Asliye Ceza Mahkemesi'nde Dr. H.G. ve Alpdoğan Altunkaya hakkında, 'Basit yaralama' ve 'Hakaret' suçlarından dava açıldı. Yargılama sonrası mahkeme hakimi yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Dr.H.G.'ye toplam 240 gün, Alpdoğan Altunkaya'yı ise 120 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu cezaları paraya çeviren mahkeme hakimi, Alpdoğan Altunkaya'nın 2 bin lira para cezasını erteledi. Dr. G., hakimin 3 bin liralık para cezasının ertelenme önerisini, suçsuz olduğuna inanıp itiraz hakkını kullanmak için kabul etmedi. Ardından karara itiraz etti. Dr. G., kararın kesinleşmesi halinde ya parayı ödeyecek, veya 240 gün hapis yatacak.

Görevi başında saldırıya uğrayan müvekkiline verilen cezayı haksız bulan Avukatı Hakan Sarıoğlu, temyize başvuracaklarını davanın sonuna kadar takipcisi olacaklarını söyledi.