Bursa'da hurdacı cinayetinin cezası belli oldu!

Bursa'da hurdacı cinayetinin cezası belli oldu!

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Geçit Mahallesi'nde, geçen mart ayında meydana gelen olayda, her ikisi de hurdacılık yapan Sinan Yalçıner ile Ali Gümüş, hurda kablo yüzünden tartıştı. Taraflar arasındaki gerginlik, Yalçıner ile Gümüş'ün arkadaşlarının araya girmesiyle yatıştırıldı. Aynı gece alkol alan Ali Gümüş,  cep telefonu ile aradığı Sinan Yalçıner ile hesapaşmak için 2'nci Gündoğdu Sokak'ta buluştu. Taraflar arasında çıkan tartışma küfürleşmeye ve kavgaya dönüşünce Gümüş, belinden çıkardığı bıçağı Yalçıner'in göğsüne sapladıktan sonra kaçtı. Çevredilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Yalçıner'i Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Evli ve 1 çocuk babası olan Yalçıner, burada yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından yakalanan Ali Gümüş, tutuklanarak cezaevine konuldu.



Hakkında, Bursa  7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Gümüş'ün karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. Daha önceki duruşmada, Sinan Yalçıner'in kavga sırasında kendisine satır ile saldırıp yaraladığını ve kendisini korumak için bıçağı çıkardığını belirten Ali Gümüş, "Kavga sırasında kendisi bıçağın üzerine düşerek yaralandı. Sonra da ölmüş. Yaşanan kavgadan dolayı pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.



Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti  suçunu sabit gördüğü Ali Gümüş'e önce ömür boyu hapis cezası verdi. 'Tahrik' ve 'sanığın duruşmadaki iyi hali'ni dikkate alan heyet bu cezayı 13 yıl 4 aya indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.