Bursa'da ilçelerin altyapı ağı yenileniyor!

Bursa'da ilçelerin altyapı ağı yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “SUKAP Projesi” kapsamında yüzde 50 hibe ile verdiği krediyle Keles ve Harmancık’taki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin yapımı ile Büyükorhan’daki kanal ve yağmur suyu hatlarının yapımı, BUSKİ’nin ilçelere yönelik başlattığı yatırım zinciri halkalarından birini oluşturuyor.

Bununla birlikte İller Bankası aracılığıyla Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere 20 yıl vadeli 150 milyon Euro’luk kredi temininde bulunan BUSKİ Genel Müdürlüğü, Karacabey, İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da kanalizasyon hattı, yağmur suyu problemleri ve içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmalara hazırlanıyor.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcıları ve ilgili daire başkanları, İller Bankası Bölge Müdürü Ekrem Ayti ve ekibi ile bir araya gelerek, yapımı İller Bankası tarafından İznik’te gerçekleştirilen kanalizasyon hattı ve atık su arıtma tesisinin işleyişi ve yaşanan problemler ile ilgili de durum değerlendirmesinde bulundu. Sorunsuz ve sağlıklı işleyen altyapı ağının sürekliliği bağlamında Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla çalışmalarına büyük bir tempo ile devam eden BUSKİ Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği yatırımlarla, Türkiye’deki su ve kanalizasyon idareleri arasında örnek bir konumda bulunuyor.

Yıllık bütçelerinin yaklaşık yüzde 60’lık dilimini yatırımlara ayırdıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, iki yıl önce sorumluluk alanlarına dahil olan 10 ilçenin biriken altyapı sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulabilmesi için öz kaynaklarını harekete geçirmelerinin yanı sıra, İller Bankası aracılığıyla uzun vadeli uygun geri ödemeli AYB’den yatırım kredileri de temin ettiklerini vurguladı.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde kanalizasyon hatları ile yağmur suyu giderlerini yüzde 100’e varan oranlarda birbirinden ayırdıklarını, dere temizliği ve ıslahlarında örnek çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Çetinavcı, sudaki kayıp kaçakla mücadelede büyük bir başarı elde ederek kayıp kaçak oranını Avrupa standartları olan yüzde 23’ler seviyesine geriletme başarı gösterdiklerini kaydetti. Çetinavcı, bütün bu başarılı çalışmalarını, diğer ilçelerin tamamında da sergilemenin kararlılığı ve azmi içerisinde olduklarını belirtti.