Bursa'da işten çıkarmalar başladı! "300 bin vatandaşımızı zor günler bekliyor"

Bursa'da işten çıkarmalar başladı! "300 bin vatandaşımızı zor günler bekliyor"

Bursa'nın sanayi kimliği nedeniyle olumsuz ekonomik gidişattan en fazla etkilenen şehirlerin başında geldiğini belirten Sarıbal, uzun süredir devam eden ekonomik durgunluktan dolayı kaygı verici gelişmelerin başladığını bildirdi.

İşletmelerin önünü göremediği için ilk etapta tedbir amaçlı küçülmeye gittiğini kaydeden Orhan Sarıbal "Her gün işletme büyüklüğüne göre yüzlerce insanın iş akitleri feshediliyor. Ancak maalesef bu daha başlangıç. Kötü yönetim nedeniyle sadece yılsonuna kadar Bursa'yı büyük bir işsizlik dalgası vuracak. Tüm sektörlerle yaptığımız görüşmelerde ilk etapta ve sadece yılsonuna kadar aileleriyle birlikte 300 bin vatandaşımızı zor günler bekliyor" dedi. Otomotiv yan sanayi, inşaat, mobilya, gıda, tekstil, tarım ve daha birçok farklı sektörde ciddi daralmanın söz konusu olduğunun altını çizen Sarıbal, "Firmalar ayakta kalmakta zorlanıyor. Yılsonuna kadar Bursa'da iflasını açıklaması beklenen, ne acı ki yüzlerce firmaya yenilerinin eklenmesi söz konusu. Bu on binlerce işsiz demek. Ayakta kalmaya çalışanlarda yüksek kur ve yüksek faizle nedeniyle yatırım yapmak ve yeni istihdam olanakları yaratmak yerine, yükselen faizlere yönelerek, şansını para piyasasında deniyor. Bu da maalesef yine işsizliğin artması anlamına geliyor." dedi.

İNSANLARIN RUHSAL VE FİZİKSEL SAĞLIĞI BOZULDU

Sarıbal, işsizliğin sadece insanların mali durumlarını etkilemediğine dikkat çekerek, "Bırakın işsiz kalmayı işten çıkarılma korkusu çalışanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarını ciddi şekilde bozmuş durumda. Bir yanda işsiz ve çaresiz insanlara yenileri eklenirken diğer yandan işsiz kalma korkusu nedeniyle hastalanan insanlar var. Bu önümüzde aylarda çok ciddi toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkacak ve maalesef hazin sonuçları olacak' şeklinde konuştu.

İşsizlik ve üretim için CHP'nin hükümete acil hayata geçirebileceği 13 maddelik bir reçete paylaştığını da hatırlatan CHP'li Orhan Sarıbal, "AK Parti 16 yıldır kendi yarattığı sorunların faturasını halka kesiyor. Sorunun kaynağı AK Parti ama çözümün parçası değil. Acil yapısal reformlar ve istihdam politikalarını hayata geçirmeliyiz" dedi.