Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazar

14°/

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

13°/

Perşembe

10°/

Cuma

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da kabarık su faturalarının sebebi belli oldu

 Bursa'da ilçe belediyeleri tarafından belirlenen ve su faturaları ile tahsil edilen katı atık bedellerinin 1 Temmuz 2017’den geçerli olmak üzere artırılmasının ardından su faturalarında fiyat artışı yaşanırken, artışın su fiyatlarından değil, katı atık bedellerindeki artıştan kaynaklandığı belirtildi.

Yayınlanma:
Bursa'da kabarık su faturalarının sebebi belli oldu

‘Atıksu Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’ gereği, ilçe belediyeleri tarafından belirlenen katı atık bedelleri 1 Temmuz 2017’den geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi. İlçe belediyelerinin belirlediği tarife uyarınca katı atık bedelleri konutlar ve işyerleri için ayrı ayrı ücretlendirildi. Buna göre önceki tarifeye göre ortak belirlenen 7 lira 93 kuruşluk katı atık bedelleri, Bursa’nın 17 ilçesinde ev ve işyerleri için ayrı ayrı olmak üzere 5 lira 90 kuruştan 31 lira 86 kuruşa kadar değişen tutarlarda artırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs 2017 Olağan Meclis Toplantısı’nda onaylanan yeni fiyat tarifesi 1 Temmuz 2017’den itibaren uygulanmaya başlandı.
Temmuz 2017 dönemine ait su faturalarının katı atık bedelindeki artıştan kaynaklanan zorunluluk nedeniyle önceki dönemlere göre daha yüksek tutarlarda abone faturalarına yansıtıldığı belirten BUSKİ yetkilileri, bu durumun suya zam yapıldığı gibi yanlış bir algıya neden olduğunu vurguladı. BUSKİ’den yapılan açıklamada, katı atık bedellerinin ücretlendirilmesini ilçe belediyelerinin belirlediğine işaret edilerek, BUSKİ’nin bu hususta herhangi bir dahlinin bulunmadığı kaydedildi.
BUSKİ’nin katı atık bedellerini ilçe belediyeleri adına tahsil edip, buradan elde edilen geliri yine ilçe belediyelerine aktardığına değinilen açıklamada, su fiyatında herhangi bir artışın söz konusu olmadığına işaret edildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler