Bursa'da kadınlar çiniciliği öğrendi, sergi açtı

Bursa'da kadınlar çiniciliği öğrendi, sergi açtı

Her yaştan ve meslekten insanların ilgi duyduğu çiniciliği öğrenmek için Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’ne başvuran Balat Heybeli Konaklarında oturan bir grup kadın Halk Eğitimin sitede açtığı kursta usta öğretici Ayfer Solmaz’dan 7 ay çinicilik dersi aldı.

Çinicilik sanatını öğrenirken, sosyal ilişkilerini güçlendirip dostluk kuran kadınlar 7 ayın sonunda ortaya koydukları eserleri sergilediler. Heybeli Konakları Sosyal Tesislerindeki serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici, kadınların çiniciliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerini kutladı. Bilici, açılışın ardından, kursu başarıyla tamamlayan kadınlara Halk Eğitim Merkezi sertifikalarını verdi.

Atölye dışında bir apartman sitesinde ilk kursunu veren El Sanat Tasarım Atölyesi sahibi usta çini öğreticisi Ayfer Solmaz, çini sanatına duyulan ilginin sevindirici olduğunu belirterek, kursiyerlerin bu ilgi ile sergi açacak kadar ürün ortaya koyduklarını söyledi.

Onlarca asırlık çini sanatının günümüzde modern uygulamalar ve farklı tasarımlar sayesinde daha fazla ilgi gördüğünü belirten Ayfer Solmaz, “Biz de bu sanatı hem geleneksele bağlı klarak hem de modern tasarımlara açık olacak şekilde kursiyelere aktarmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum ki, çini sanatı ile yapılan ürünler yakın gelecekte sadece bir süs eşyası olmaktan çıkıp iç ve dış mekan ile diğer kullanım alanlarında da yerini alacaktır.” dedi.

7 ay süren çini kursunun çok verimli geçtiğini dile getiren kursiyerler, güzel dostluklar kurduklarını, sosyal ilişkilerini geliştirdiklerini belirterek, Ayfer Solmaz’a teşekkür ettiler. Çini çalışması yaparken, insan üzerindeki gerilimin, stresin ortadan kalktığına tanık olduklarına dikkat çeken kursiyerler, çini çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.