Bursa'da kanserle mücadele sürüyor

Bursa'da kanserle mücadele sürüyor

Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi ile ortak hareket eden Osmangazi Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı güncel verilerine göre ilk 9 ayda toplam 3 bin 579 kadını KETEM’e taşırken, her gün yaklaşık 500 kişiyi KETEM’e ulaştırıyor. Sevk edilen kadınlarda kontroller sonucu meme kanseri teşhisi veya üst basamağa sevk olma gibi sonuçlar çıkıyor.
KETEM ile yapılan kanser taramasının bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunun altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Maksadımız hastalığı erken teşhis ederek tedavi sürecini kısaltmak, maliyeti düşürmek. Bu sayede vatandaşlarımızın yaşam süresini ve kalitesini artırmak. Özellikle kadınlarımızın, 2 yılda bir mutlaka kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Önemli olan hastalığa yakalanmadan önlem almak. Erken teşhis hakikaten hayat kurtarıyor. Yıllardır yürüttüğümüz çalışma ile ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kanser taramasından geçerek sağlıkları hakkında bilgi sahibi oldu” dedi.
Son yıllarda çağın hastalığı olarak kabul edilen kanserle mücadelede, toplumsal bilincin büyük önem taşıdığını ifade eden Dündar, “Osmangazi Halk Sağlığı Merkezimizle birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında, vatandaşlarımızın aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerimiz aracılığı ile haftanın 5 günü düzenli şekilde KETEM’e ücretsiz bir şekilde ulaşımında destek sağlıyoruz” diye konuştu.
KETEM’de30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 - 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 arası kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabiliyorlar.