Bursa'da kentsel dönüşümde yeni dönem

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni dönem

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin Çevre ve Şehircik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

Bursa'da yaklaşık 100 sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkıldığını, yüzlerce ailenin yeni imar yönetmeliği nedeniyle bu alanda ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Başkan Aktaş, kentte ciddi kriz oluşturabilecek konuları Bakan Özhaseki'ye aktardıklarını ifade etti. Yaptıkları görüşmede Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ Oteller Bölgesi'nde gerçekleştirmek istediği plan değişikliği ile farklı çalışmaların, kentsel dönüşümle alakalı uygulamaya alınacak yeni stratejinin de gündeme geldiğini vurgulayan Başkan Aktaş, "Sayın bakanımızla yaklaşık 1 saat verimli bir toplantı yaptık. Buna ilave olarak, Büyükşehir Belediyesi Meclis İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç de yaklaşık 1.5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Genel müdürlerle, ilgili birimlerle detaylara ilişkin bizatihi görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda kamuoyuyla bu bilgileri paylaşacağız" diye konuştu.

0.50 emsal sıkıntılarına neşter

Başkan Aktaş, Bakan Özhaseki'yle olan görüşmesinde Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için uygulanan 0.50 emsal artışı konusunun da ele alındığını ifade etti. Türkiye'de bu ayrıcalığın sadece Bursa'ya sağlandığını, doğru ve sağlıklı şekilde uygulanamaması nedeniyle şehirde bazı sıkıntıların oluştuğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Sayın bakanımıza Bursa'ya yeni dönemde vizyon projelerle büyütmek, farklı alanlar açmak istediğimizi aktardık. Bu konuda ne gerekiyorsa destek vereceklerini ifade ettiler. Yani şunu söyleyebilirim. Başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere Bursa'yla ilgili birçok konuyu bir çerçevede toparlamış olduk" şeklinde konuştu.

AYB kredisinin ilk dilimine onay

Başkan Aktaş, Ankara'daki görüşmede Bursa'nın 1 yıldır beklediği ve onaylanmayan 150 milyon Avroluk Avrupa Yatırım Bankası(AYB) kredisinin de sonuca bağlandığını anlattı. İnegöl, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin alt yapısı için talep edilen kredinin 50 milyon Avroluk ilk diliminin teslim edilmesi noktasında Bakan Özhaseki'den destek istediklerini kaydeden Başkan Aktaş, "Sayın bakanımız bu konuda gereken kolaylığın sağlanacağını ifade etti. İlgili amirlere talimatlarını iletti. Ben kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.