Bursa'da klasik otomobillere yoğun ilgi

Bursa'da klasik otomobillere yoğun ilgi

Türkiye'nin birçok ilinden klasik otomobillerin katıldığı etkinlik, 'Atatürk'ü Anma Haftası' çerçevesinde Korupark'ta yapıldı. Birbirinden renkli araçları görmeye gelen klasik otomobil meraklıları, araçlarla bol bol selfie çekildi. Etkinlikten elde edilen gelirle, Mudanya Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü'ne ihtiyaç duyulan 'Yenidoğan işitme test cihazını' alınıp bağışlanacağı ifade edildi.

1998 model Marcos Mantis aracıyla katılan Murat İspir, otomobilin dünyada 51 adet bulunduğunu, Türkiye'de ise tek otomobil olduğunu kaydetti. Türkiye'de bir örneği daha bulunmayan 1972 model Cadillac aracıyla etkinlikte yer alan Mehmet Hüzmen ise klasik otomobil tutkusuna dikkat çekti. En dikkat çeken araçlardan biri de Murat Ahman'ın 1920 model itfaiye aracı oldu.



Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Erol Kılıkçıer, etkinliğin önemine dikkat çekti. Bursa için otomotiv endüstrisinin önemine işaret ederek, "Biliyorsunuz geçen sene 11.8 milyar dolar ihracatının yaklaşık 9 milyar doları otomotiv sektörü ile ilgiliydi. Biz bu etkinlikle bir beğeniyi bir sporu da aşılamak istiyoruz." dedi.

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi ise kulübün 25. yılını kutladıklarını hatırlatarak, "Bu etkinliğin şuan 6.sını yapıyoruz. İnşallah 25.sini de gerçekleştiririz." diye konuştu.

Klasik otomobil turunun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Erol Kılıkçıer birlikte verdi.