Bursa'da konut projelerinde yeni gözde Mudanya

Bursa'da konut projelerinde yeni gözde Mudanya

Sahip olduğu avantajlı coğrafi konumundan dolayı Antik dönemden beri tarihi ve stratejik öneme sahip bir kent olan Mudanya, özellikle son yıllarda inşaat projelerinin hızla yükselmesiyle birlikte, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Bilimsel verilerle desteklenmiş, ‘şifa kaynağı’ temiz havası, denizle bütünleşen doğası, ulaşım kolaylığı, İstanbul'a yakınlığı ve sayılamayacak kadar coğrafi zenginlikleriyle öne çıkan Mudanya, geçmişte daha çok yazlıkçıların ilgi gösterdiği bir kent konumundayken, son yıllarda gösterdiği ivmeyle adeta kabuğunu kırarak, konut projelerinin yeni adresi oldu.

Merkez, Güzelyalı, Kumyaka, Tirilye başta olmak üzere, çeşitli turizm beldelerini bünyesinde barındıran Mudanya; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ‘Bursa’nın incisi’ olarak nitelendirilirken, yapılan sahil düzenleme ve kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere, bölge halkının da yoğun ilgisini görmeye başladı.

Dört mevsim yaşayan kent

300 kilometrelik sahil bandına sahip Bursa’nın denizle buluştuğu en önemli bölgelerinden biri olan Mudanya’yı, her yönüyle yaşanabilir kılan birçok faktörün olduğunu ifade eden Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, son yıllarda gösterdiği ivmeyle birlikte ilçede, oldukça yoğun bir konut hareketliliğinin yaşandığını söyledi.

İnsanların beklentilerine en iyi şekilde yanıt verebilen, kaliteli ve çevreci projeler üretilmesi durumunda, bölgedeki konut tercihlerinin hızla artmaya devam edeceğini aktaran Ferik, geçmiş yıllarda ilçenin daha çok yaz aylarında ilgi odağı olduğunu ancak günümüzde, dört mevsim yaşanabilir bir yer haline geldiğini vurguladı.

İlgi daha da artacak

Mudanya’nın, lokasyon ve ulaşım açısından çok önemli avantajlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Ferik, “Özellikle deniz yoluyla İstanbul’a ulaşım süresinin azalması insanların daha fazla ilgi göstermesini sağladı. Trafiğin yoğun olduğu bir anda, İstanbul’da Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçmek birkaç saati bulurken, Mudanya’dan İstanbul’a ulaşmak artık çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bu açıdan, konut alıcılarının ve inşaat firmalarının gösterdiği ilgiden dolayı bölgenin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Yatırım açısından da ilçede ev almak oldukça avantajlı hale geldi” ifadelerini kullandı.

Birbirinden Özel Projeler

Mustafa Ferik, hâlihazırda Mudanya’da devam etmekte olan konut projeleriyle ilgili bilgiler de vererek, şu an bölgede çok sayıda inşaat firmasının, birbirinden güzel projelerini hayata geçirmeye hazırlandığını söyledi. Bu kapsamda toplamda 703 konutta yaşamın başlayacağını ifade eden Ferik, “Mudanya'da son 2 yılda, yüzde 200'e yakın değer artışı yaşandı. Firmalar da oldukça güzel projelere imza atıyor. 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks dairelerin bulunduğu projelerde 70 metrekareden 345 metrekareye kadar daire bulmak mümkün. Farklı konseptlerin yer aldığı projelerde genel olarak havuz, otopark, fitness, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru, market, basketbol alanı, hamam, sauna gibi sosyal donatılar mevcut” dedi. Dairelerin, Burgaz, Altınkum, Altıntaş mevkilerinde yapıldığını dile getiren Ferik, konut alıcıları için birbirinden güzel projelerin inşa edildiğine dikkat çekti.

Hepsi deniz manzaralı

Tetra Şirketler Grubu olarak inşa ettikleri İKON16 projesinin bunlardan biri olduğunu anlatan Mustafa Ferik, proje kapsamında 21 blok ve 126 konut olacağını söyledi. Projede 71 metrekareden 278 metrekareye kadar çeşitli büyüklükte konutun yer aldığını belirten Ferik, “26000 metrekarelik alanda bulunan İKON16’daki dairelerin en önemli özelliği hepsinin deniz manzaralı olması. Ayrıca mahremiyete oldukça önem veriyoruz. Şöyle ki bir aile balkonda otururken başka bir balkondan kendilerini görmek imkânsız. Tüm dairelerimizi buna göre inşa ediyoruz” diye konuştu.

Ferik, proje kapsamında havuz, otopark, fitness, sinema, market, çocuk parkı, engelli asansörleri, kafeterya, sera bahçelerinin bulunduğunu ifade ederek, evlerin 2019 yılında teslim edileceğini kaydetti.