Bursa'da köy çocukları için al bayraklı yerli otomobil yaptı

Bursa'da köy çocukları için al bayraklı yerli otomobil yaptı

Orhaneli ilçesinin Gümüşpınar köyünde ikamet eden Fatih Seymen, köy çocukları için bir araba tasarladı. Fatih Seymen, çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak maksadıyla tasarladığı aracı, hurdaya çıkan araçların parçalarını kullanarak yaptı. İlginç arabasını al bayrak motifiyle süsleyen Fatih Seymen, daha sonra bu aracı köy çocuklarına hediye etti.



Kullandığı malzemelerin hepsini hurdaya çıkmış araçlardan temin ettiğini belirten Fatih Seymen, "Çok uzun bir süredir böyle bir araba tasarlamak aklımda vardı. Ancak icraata dökememiştim. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler, ben de başladım ve bitirdim. Biraz eksikleri var. Nasip olursa bayramdan sonra bir tane de arazi tipini yapmayı planlıyorum" dedi.



Lüks otomobillerdeki her unsurun bulunduğu aracın özelliklerinden bahseden Fatih Seymen "Yaptığım araç, alarm, bellek, radyo, sesli sinyal özelliği, titreyen korna, el freni çekik vaziyette gaza bastığımız zaman ikaz vermesi, aynalardaki sinyal gibi özelliklere sahip. Aracın tamamı Türk bayrağı ile kaplı. Çok bir şey düşünmeye gerek yok. Adı 'Türkiye' olsun. İkincisini yaptığımız zaman ona özel bir isim düşünürüz" diye konuştu.