Bursa'da kral dairesi kurup garsonluğu polislere yaptırmışlar!

Bursa'da kral dairesi kurup garsonluğu polislere yaptırmışlar!

Bursa'da Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında,  eski Vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 59 sanık hakkında  hazırlanan iddianamede, Orhangazi Üniversitesi binasının üst katında "kral  dairesi" gibi döşenen ve örgütün "il imamı" Cansun Sarıyıldız'ın toplantılarını  yaptığı özel odaya da yer verildi.

    Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Vali Harput'un da  aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 13'ü tutuksuz, 12'si firari 59 sanık hakkında  yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan ve Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi  tarafından kabul edilen iddianamede, firari Cansun Sarıyıldız ve Bursa'daki özel  odasına ilişkin bazı bilgiler dikkati çekti.

    İddianamenin, "Soruşturmanın başlangıcı" başlığı altındaki bölümünde,  Bursa Emniyet Müdürlüğünü arayan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir  ihbarcının beyanlarına yer verildi.

    2015'in Aralık ayında arayan söz konusu kişi, paralel örgütün Bursa  yöneticisi olan Cansun Sarıyıldız'ın paralarla yurt dışına kaçtığını belirterek,  şunları kaydetti:

    "Bu adam Bursa'da paraları Uludağ eğitim ve Kültür Vakfı üzerinden  toplardı. Bu vakfın yöneticilerine bakıldığında hepsinin paralel yapının diğer  organlarında da yönetici oldukları görülür. Bu vakfı kullanarak insanların dini  duygularını kullanıp öğrenci okutuyoruz diye insanlardan daire, arsa bunlar  olmazsa para alır, çek ve senet imzalatarak insanların mallarını ellerinden  alırlar. Aldıkları bu paraları da FETÖ'nün işlerinde kullanırlar. Bursa'da  yapılan Orhangazi Üniversitesi bu şekilde yapılmış bir üniversitedir. Bursa il  imamı Cansun Sarıyıldız'ın üniversite binasının üst katında odası vardır ve bu  oda vakıf parasıyla kral dairesi gibi döşenmiştir. Cansun, Bursa'da olduğu  zamanlarda örgütü buradan yönetir, gizli buluşmalarını bu odada yapardı."

    Ataevler'de bulunan bir yurt binasının da "sahtekarlıklarla alınmış  bir bina" olduğunu ileri süren ihbarcı, "Paralel örgüt Bursa ve diğer illerde  kurdukları bu vakıflar üzerinden para aklar, topladıkları paraları bu tür  vakfılar üzerinden yasallaştırır." ifadesini kullandı.

    Kimlik bilgilerinin gizli kalmasını isteyen başka bir ihbarcı ise  iddianameye giren beyanında, şu bilgileri verdi:

    "Orhangazi Üniversitesinin en üst katında toplantı salonu, yemek  salonu, bir iki tane küçük oda, misafir yatak odaları ile lobi bulunmaktaydı.  Zaman içerisinde üniversitenin bu en üst katına, Fetullah Gülen'e bağlı örgüt  yapılanmasının Bursa il sorumlu abisi olduğunu öğrendiğim Cansun Sarıyıldız,  haftada 3-4 defa gelir, burada ağırlanırdı. Ayrıca Cansun, bu yerde dönemin Bursa  Valisi Şahabettin Harput, Ömer Kurt (örgütün hastanelerden sorumlu elemanı,  firari), üniversitenin rektörü Recep İleri (tutuklu) ve şu anda isimlerini  hatırlamadığım birkaç kişi ile birlikte toplantı salonunda toplantılar  yaparlardı. Bu şekildeki toplantılar haftada iki üç kez yapılırdı. Toplantılar  bittikten sonra da sohbet için diğer odalara geçilirdi. Sohbeti Cansun verirdi."

    - "Sohbetlerin garsonu 3 polis"

    Üniversitenin en üst katında bulunan toplantı salonunda toplantıya  katılacakların masada oturuş nizamının dikkati çektiğini vurgulayan ihbarcı,  "Masanın köşesine Cansun oturuyordu. Cansun'un bir tarafına Şahabettin Harput  diğer tarafına Recep İleri ya da Ömer Kurt oturuyordu. Bu şahıslarla Orhangazi  Üniversitesinin en üst katında yapılan toplantılarda garson olarak üç polis  vardı." ifadesini kullandı.

    Tutuksuz yargılanan sanıklardan F.K. de ifadesinde, Şahabettin Harput,  Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt'un, örgütün karar mekanizmasını oluşturduğunu  belirterek, şunları kaydetti:

    "Çoğunlukla bu üç şahsın üniversitede bir araya gelerek örgüt adına  karar aldıklarını biliyorum. Genellikle Orhangazi Üniversitesinin en üst  katındaki yerde bu toplantıları gerçekleştiriyorlardı. BUGİAD'ın (kapatılan Bursa  Girişimci İşadamları Derneği) yıl içinde verdiği 'en'ler ödülünü de yine bu üçlü  ile birlikte Ali Fuat Er (Derneğin başkanıydı), belirliyorlardı. Yani Şahabettin  Harput, bir il valisinden ziyade örgütün valisiydi."

    - "Hiçbir görevi olmamasına rağmen"

    İddianamede, firari il imamı Cansun Sarıyıldız ile ilgili şu ifadelere  yer verildi:

    "Örgütün Bursa il imamı olan Cansun Sarıyıldız'ın hiçbir görevi  bulunmamasına rağmen Orhangazi Üniversitesinde odasının bulunduğunu ve bu odanın  vakıf parası ile donatıldığı, örgütün gizli görüşmelerini bu yerde gerçekleştiği  görülmüştür."