Bursa'da mahalleliler Cumhuriyet coşkusunu böyle kutladı

Bursa'da mahalleliler Cumhuriyet coşkusunu böyle kutladı

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıldönümünde tarihi bir etkinliğe imza attı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve gönüllü 1923 kişinin Türk Bayrağı'nın simgesi ay ve yıldızı meşaleler ile oluşturduğu görüntüler adeta hafızalara kazındı.
Gökdere Meydanında toplanan kalabalık, kortej eşliğinde Yıldırım Belediyesi bayrak alanına doğru yürüyüşe geçti. Bayrak alanına gelen 1923 gönüllüye üzerlerinde özel numaraların yazıldığı kağıtlar verildi. Kağıtlarını alan gönüllüler alanda kendileri için ayrılan bölüme geçip ay yıldızlı simgeyi oluşturdu. Daha sonra mehter marşları eşliğinde meşaleler yakılarak muhteşem görüntüler ortaya çıktı. Ortaya çıkan renkli görüntüler fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından gökyüzünden çekilerek bu sahne adeta ölümsüzleşti.
Kadim bir medeniyetten geldiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizim kadim bir medeniyetimiz var. O kadim medeniyetin sahibi olarak bugün cumhurla beraber Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Bayramımızı tüm hemşehrilerimizle birlikte beraberce kutluyoruz. En büyük değerimiz tabiki bayrağımızdır. Bugün bedenlerimizle ve meşalelerimizle ay yıldızlı bayrağımızı oluşturacağız. Dosta düşmana herkese göstermek istiyoruz. Değerlere sahip çıkmanın en güzel örneğinin bugün göstermiş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Bayrak alanındaki etkinlikler mehter marşı ve halk oyunlarının ekipleriyle ilerleyen saatlere kadar devam etti.