Bursa'da “Meme kanserinden korkmuyoruz” mesajı

Bursa'da “Meme kanserinden korkmuyoruz” mesajı

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Onko-Day Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen, Onko-Day olarak yapılan önemli çalışmaları aktardı. Önen”Kanser hastalığına da değinerek “Kanser diğer hastalıklar gibi olağan bir hastalık ve artık bir çok kanser türünün tedavisi de mümkün. Ancak bu hastalıkta en önemli nokta erken teşhis ve doğru tedavi yöntemi. Bununla birlikte moral ve motivasyonu her zaman yüksek tutmak gerekiyor. Biz ONKO-DAY olarak bu konuda farkındalık oluşturmak ve meme kanserinden korkmuyoruz mesajı vermek istiyoruz. Etkinlik kapsamında Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu’nun konuğu olduk. Duyarlılıkları için Yurt Müdürü Gülay Günaydın ‘a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin ardından açıklamada bulunan Yurt Müdürü Gülay Günaydın “ONKO-DAY’ı günümüzün en önemli sağlık konularından biri olan Meme Kanseri konusunda yaptıkları farkındalık etkinliklerinden dolayı gönülden kutluyorum. Yurdumuzda 105 kız öğrencimizi ağırlıyoruz. Hepimiz ONKO-DAY işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz panelde çok değerli bilgiler edindik. Panelimize katkı sağlayan ONKO-DAY Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen, Dr.Murat Çalıkapan ve değerli uzmanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu hakkında:

Yurdumuz 2012 yılında Ayşe Leyla Akçağlılar’ın vasiyeti üzerine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bünyesinde faaliyetine başlamıştır. Çağdaş Türkiye’nin aydınlık geleceği olan genç kızlarımızın akademik gelişimini tamamlarken çağdaş,rahat,güvenli,sıcak bir aile ortamı içinde hissetmelerini sağlamak için profesyonel ve gönüllü ekibi ile istediklerinde heran yanlarında olmayı kendine misyon edinmiştir.