Bursa'da mindere Türkiye damgası!

Bursa'da mindere Türkiye damgası!

Üç gün devam eden müsabakalara Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Sırbistan, Yunanistan, Makadonya, Kosova, Arnavutluk ve Karadağ'dan sporcular katıldı.
Yıldızlar kız ve erkekler birinciliğinde Türkiye bireysel ve takım karşılaşmalarında rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı. Kızlar Serbest stil, erkekler serbest ve greko romende Türkiye toplamda 19 altın madalya kazanmasını bildi.

Bugün yapılan takım müsabakalarında ise kızlarda Türkiye finalde Bulgaristan'ı 6-4, erkeklerde ise Türkiye serbestte Bulgaristan'ı 9-1, greko romende ise Romanya'yı 6-4 yenerek şampiyonluğa uzandı.
Bireysel ve takım müsabakalarında dereceye giren sporcuların madalya , takımların ise kupaları Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Güreş Birliği Asbaşkanı Amakos Theodoros, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Avrupa Güreş Birliği yönetim kurulu üyesi Radika Maria Yakşi tarafından verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Büyükyerde Amerikada yapılan dünya şampiyonasında aldığımız 3 altın madalyadan sonra, şimdi de yıldızlarda kızlarda ve erkeklerde Balkan Şampiyonu olduk. Emeği geçen, antrenörlerimize, sporcularımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz 2016 Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlar. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz" dedi.

TAKIM SIRALAMALARI KIZLAR SERBEST
1-Türkiye 93 puan
2-Bulgaristan 81 puan
3-Romanya 79 puan

ERKEKLER GREKOROMEN
1-Türkiye 95 puan
2-Romanya 78 puan
3-Bulgaristan 78 puan

SERBEST
1-Türkiye 99 puan
2-Bulgaristan 78 puan
3-Makedonya 58 puan