Bursa'da nefes kesen şampiyona!

Bursa'da nefes kesen şampiyona!

2015 Türkiye Rallikros Şampiyonası, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK), Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) ve Orhangazi Belediyesi işbirliğinde İznik Gölü Orhangazi kıyısında hazırlanan ilçe parkurunda yapıldı. İki gün sürmesi planlanan şampiyona, cumartesi günü yaşanan yağmur yağışı nedeniyle pazar günü tamamlandı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI İLE AYNI FORMAT

Türkiye Rallikros Şampiyonası bu yıl ilk defa Dünya Rallikros Şampiyonası ile birebir aynı formatta yapıldı. Uzun süredir otokros olarak tekli kalkış formatında düzenlenen yarışlar, 2015 sezonunda TOSFED Rallikros Kupası adı altında eski yıllarda kıran kırana mücadelelere sahne olan çoklu çıkış formatında gerçekleştiriliyor. Hem mahalli, hem de ulusal klasmanlardan oluşan yarışlarda, Dünya Rallikros Şampiyonası'nda kullanılan joker tur da uygulandı.

ZORLU PARKURDA NEFES KESTİLER

Otomobillerin teknik özelliklerine, 1600 cc'ye kadar, 1600-2000 cc arası ve 2000 cc üstü olmak üzere 3 ayrı kategoride mücadele ettiği yarışlar, bir saatlik ısınma turları ile başladı. Başlangıç noktasından 3 ve 4'lü gruplar halinde çıkış yapan araçlar 1100 metrelik parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı. Yağış sebebiyle toprak zeminli parkurun bazı bölgeleri çamurla kaplandı. İş makineleri zaman zaman düzeltme yapmak için parkura girdi. Parkurun çamurlu bölgelerinde kayan araçlardan bazıları yoldan çıktı. Küçük kazalarında yaşandığı yarışlarda çamura saplanan araçlar kurtarıcı yardımıyla çıkartıldı.
Günün sonunda her araç parkurda 17 tur atmış olacak. Yarış tamamlandığında tüm turların tamamlandığı sürelere göre derece alanlar belirlenmiş olacak. Türkiye Rallikros Şampiyonası'nın ödül töreni ile akşam saat 18.00'den sonra İskele Pub'ta yapılacak. Türkiye Rallikros Şampiyonası'nı yüzlerce vatandaş ilgiyle izledi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da parkura geldi. Yarışlar hakkında bilgi alan Çağlayan, pilotlarla sohbet ettikten sonra etaplardan birinin startını verdi.

GECE RALLİSİ DÜZENLENECEK

Türkiye Rallikros Şampiyonası'nın hemen ardından Orhangazi parkurunda Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) de, "Sprint Rally" adı altında uzun süredir özlemi çekilen gece rallisi düzenleyecek. Orhangazi Belediyesi katkılarıyla düzenlenen ralli, gece saat 22.00'de başlayacak.