Bursa'da o mahalle Ankara Yolu'na bağlanıyor!

Bursa'da o mahalle Ankara Yolu'na bağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Huzur Caddesi'ndeki çalışmalarına devam ediyor. Selçukbey Mahallesi'ni Ankara Yolu'na bağlayacak Huzur Caddesi'nin genişletilmesi amacıyla kamulaştırılan binaların yıkımında yüzde 75'lik aşama gerçekleştirildi.

Planlı ve modern şehir yapısının en önemli tamamlayıcı unsurunun ulaşım olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Öncelikli hedefimiz bütünleşik bir ağa sahip, Yıldırım'ın her noktasına rahat ulaşımı sağlayacak bir ulaşım yapısını gerçekleştirmek. Trafiği bütünleşik olarak tüm ilçeye yaygınlaştırmak" dedi.

SORUNSUZ ULAŞIM HEDEFİ

Şehirde ulaşımın gelişmiş bir yapıya sahip olmadığı yerlerin çöküntü alanı olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Şehirler sürekli devinim halindeki dinamik yapılardır. Nüfus artıkça şehirlerdeki sağlıksız yapılaşmayla birlikte kontrolsüz büyüme de devam eder. Trafik yükünün artığı yerlerde insanların günlük yaşamları zorlaşır. Huzur Caddesi'nde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracağız. Yapılacak çalışmalarla birlikte yaklaşık bin metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olacak yol, Selçukbey Mahallesi'ni Ankara Yolu'na bağlayacak. Amacımız Prof. Tezok Caddesi'ndeki aşırı yükü azaltarak kesintisiz ulaşımı sağlamak" diye konuştu.

GELECEĞİN YILDIRIM'I YÜKSELİYOR

Gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım'da altın çağı başlattıklarını aktaran Başkan Edebali, "Asıl hedefimiz sağlıksızlık yapılardan kurtularak modern şehircilik planlamasıyla Yıldırım'ı geleceğe taşımak. Yıldırım'da başlattığımız dönüşüm sadece fiziki bir dönüşüm olmayacak. Modern ve güvenli yapıların yanı sıra sosyal donatı alanları ve gelişmiş ulaşım ile birlikte insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı Yıldırım'ı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.