Bursa'da rahvan at yarışları nefes kesti

Bursa'da rahvan at yarışları nefes kesti

11 farklı kategoride toplam 140 atın yarıştığı Rahvan At Yarışları, Armutköy Mahallesi'nde yapıldı. Osmangazi Belediyesi tarafından rahvan at yarışları için yeniden düzenlenen eski futbol sahasında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışlarda atlar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, ithal rahvan, tozkoparan, arap doludizgin, yerli doludizgin, 4'lü taylar ve 3'lü taylar olmak üzere toplam 11 farklı kategoride birincilik için mücadele etti.

Etkinlikte konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Nisan ayı içerisinde farklı etkinliklerle Bursalılar ile birlikte olduk. Eğitim, kültür ve spor alanlarında geleneklerimizi geçmişten bugüne taşıyoruz. Geleneklerin ileriye taşınması için de yatırımlar yapıyoruz. Bugün burada görmüş olduğunuz meydanı ilk defa kullanıyoruz. Burada kullanılmayan futbol sahası vardı. Bu etkinliklerimiz kapsamında rahvan at yarışları için yeni bir tesis ortaya çıkmış oldu." dedi.

Yarışma sonunda Baş kategorisinde Kadir Demir, Başaltı Süleyman Avcı, Büyük Orta'da Deniz Yenginer, Küçük Orta'da Rıfat Karakuş, Deste'de Halil Kılıç, İthal Rahvan'da Mustafa Yılmaz, 4'lü Taylar'da Faruk Pehlivan, 3'lü taylarda Ahmet Alan, Tozkoparan'da Tahsin Geçer, Arap Doludizgin'de Haşim Yıldız, Yerli Doludizgin'de Hasan Öztürk şampiyon oldu.