Bursa'da simite zam! '2023'e kadar zam yok' demişti ama...

Bursa'da simite zam!  '2023'e kadar zam yok' demişti ama...

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'nde 37 yıldır simit üreten tarihi taş fırında işletme sahibi Gürsel Kavan, tek amaçlarının kaliteyi ucuza satmak olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kavan, ''Yıllarca simiti 50 kuruşa sattık. Na yazık ki, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle 25 kuruş zam yaptık. Tepki almadık, müşterilerimiz kalitemizi biliyor. Ürünlerimiz tanınmış ve iyi bir markayız. Kaça satarsak satalım hep ilgi görüyoruz. Kaliteli un, susam ve yağ kullanıyoruz. Özel pekmezler kullanıyoruz.'' diye konuştu.

Yıllarca piyasanın çok altında 50 kuruşa simit satmalarının dezavantaj değil avantaj getirdiğini belirten Kavan, şunları kaydetti:

''Bu fiyata çok iyi paralar kazandım. 1 ve 1,5 liraya sattığım açma, poğaça, tahinli gibi ürünlerim de hep ilgi gördü. Bir simide 10 kuruş kar koydum, sürümden kazandım. Önemli olan 20 tane üretip satmak, hep yerinde saymak değil. Giderler hep sabitti, ne kadar üretirsen kar oranı o kadar yüksek oluyor. Günde 3 simit üretimimiz var. Kaliteli hizmet vermek adına hizmetimizin sürmesi gerekiyor.Müşterilerimden özür diliyorum ama fiyatımız halen piyasanın altında.'' 

Uzun bir aradan sonra yapılan 25 kuruşluk zamma rağmen fırın önünde halen simit kuyrukları oluşuyor. Özellikle sabah saatlerinde fırına gelen vatandaşlar, hem ucuzluğu hem de eşsiz lezzetiyle bu simidi tercih ediyor.  

Fırının müşterilerinden Özkan Ali Sert, bölgede esnaf olduğunu kaydederek, ''Arayıp da bulamadığımız bir lezzet. Biz esnaf olarak öğlen yemeğini bile burada yiyoruz, yanında bir ayran içerek. Fiyatı da uygun, gayet makul ve mantıklı.'' dedi.

Kızıyla birlikte çarşıya çıktığını aktaran Nizam Us da fiyatın çok uygun olduğunu dile getirerek, ''Vakit buldukça her geçişimizde burada simit yiyoruz. Fiyatından da lezzetinden de gayet memnunuz.'' diye konuştu.

"PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR ZAM YOK" DEMİŞTİ! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefinin izinde olduğunu belirten işletme sahibi Gürsel Kavan, "2023 yılına kadar vatandaşa kaliteli ve ucuz hizmet etmek için söz verdim. Simit 2023'e kadar 50 kuruş olacak" dedi.

Sloganının, 'Pazara kadar değil mezara kadar zam yok' olduğunu söyleyen Kavan, "Şu an Allah'a şükür ekmek paramızı çıkarıyoruz. Bu yüzden zam yapmaya ihtiyaç duymuyoruz. Sloganımı da pazara kadar değil mezara kadar zam yok olarak söyledim. Sözümüz sözdür, zam yapmayacağız. Önemli olan halkımıza hizmet etmek. Her şey kaliteli, güzel ve ucuz olacak bu memlekette. Türkiye'nin gidişatı bu olacak bundan sonra. Cumhurbaşkanımızın izinde hedefimizi 2023 olarak belirledik ve sözümüzün sonuna kadar arkasındayız" şeklinde konuşmuştu.


"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM" 

Piyasa fiyatının yarısına satış yapan Kavan, "Niye zam yapmıyorsun diye tehdit telefonları alıyoruz. Ölüm tehditlerinde bulunuyorlar. Biz ekmek teknemizi korumak için gerekli tedbiri aldık. Buraya gelen olursa ekmek davamız için gerekli cevabı veririz. Vatandaş bizden memnun, biz de gördüğümüz ilgiden memnunuz. Burada sabah saat 7'den akşam saatlerine kadar müşteri kuyruğu eksik olmuyor. Bizim gayemiz kar değil hizmet. Baskılara rağmen kaliteli ve ucuz şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.