Bursa'da SMA hastası Muhammet'e Başkan Dündar'dan yardım eli

Bursa'da SMA hastası Muhammet'e Başkan Dündar'dan yardım eli

Gökhan ve Gülistan Çelik çiftinin üç çocuğundan biri olan Muhammet Enes, Spinal Müsküler Atrofi hastası olarak dünyaya geldi. Hastalığı günden güne ilerleyen ve nefes almak da dahil kas gücü gerektiren hiçbir vücut fonksiyonunu kullanamayan Muhammet Enes, hayatını solunum makinesine bağlı olarak sürdürüyor. Muhammet’i yatağından kaldırabilmek ve ev içerisindeki diğer odalara taşıyabilmek için özel yapım engelli aracına ihtiyaç duyan Muhammet’in ailesi bu ihtiyaçlarını evlerini ziyaret eden ‘Belediyem Benimle’ ekibi vasıtasıyla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iletti.
Muhammet Enes’in hastalığından haberdar olan Başkan Dündar, küçük Muhammet'i Mehmet Akif Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Muhammet’in hastalığı hakkında ailesinden bilgiler alan ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Dündar, “Amansız bir hastalığa yakalanarak doğan Muhammet kardeşimize Allah’tan şifa diliyorum. İnşallah sağlığına kavuşur. Ailesi Muhammet’e özverili bir şekilde bakıyor. Solunum cihazının durmaması için neredeyse günün her saati başında nöbet tutuyorlar. Ailesinin Muhammet’i her zaman gözlerinin önünde bulundurabilmesi adına özel yapım bir engelli aracı hediye ettik. Bu araç sayesinde Muhammet’i yatağından kaldırarak evin diğer odalarına da götürebilecekler ve Muhammet her zaman ailesinin kontrolünde olabilecek” dedi
Muhammet’in babası Gökhan Çelik de, “Muhammet, doğuştan Spinal Müsküler Atrofi hastası. Şu an hiçbir kasını kullanamadığı için nefes almakta, yutkunmakta, yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Solunum makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Solunum makinesi çok pahalı olduğu için durumu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bildirdik. Sağ olsun kendileri bize yardımcı oldu ve gerekli talimatları vererek Muhammet’e solunum makinesi hediye etti. Özel yapım engelli aracı ihtiyacımızı da Başkanımız Mustafa Dündar hediye etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Özel yapım engelli aracı sayesinde Muhammet, artık her zaman yanımızda olabilecek” diye konuştu.