Bursa'da tahliyeler bir hafta içerisinde tamamlanacak

Bursa'da tahliyeler bir hafta içerisinde tamamlanacak

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca hükümlüler için 1 yıldan 2 yıla çıkarılan denetimli serbestlikle ilgili Bursa ve Gemlik Açık ve ilçe cezaevlerinde kalan hükümlüler faydalanacak. Kapalı Cezaevinde kalanların ise denetimli serbestlikten faydalanmaları için Açık Cezaevleri'ne çıkacakları belirtildi.

Kanun Hükmünde Kararname kapsamına cinsel suçlar, adam öldürme, kadına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu tüccarları, özel hayatın gizliliğine ihlal suçların girmediğini ifade eden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, 1 Temmuz 2016 tarihinden önce işlenen suçları kapsayan kapsamadığını hatırlattı.

Bursa ve ilçe cezaevlerinde toplam 4 bin hükümlünün şartlarına göre düzenlenemeden faydalanacağı ve tahliyelerin, infaz hakimliğinde işlemlerin tamamlanmasıyla bir hafta içinde biteceği bildirildi. Bursa İnfaz Savcıları ve İnfaz Kalemi personeli hükümlülerin mağdur olmamaları için geç saatlere kadar mesaide kalacağı öğrenildi.