Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da türbe tepkisi!

Bursa’daki bazı sultan türbelerinde halıların restorasyon sırasında kaldırılıp ziyaretin ayakkabılı hale getirilmesine, vatandaşlardan tepki geldi.

Yayınlanma:
Bursa'da türbe tepkisi!

Özellikle şehir dışından Bursa’ya sultanları ziyarete gelen misafirler, Çekirge’de Sultan 1. Murat Türbesi’nde yeni karşılaştıkları uygulamanın kendilerini şaşırttığını söylüyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden kültür turizmi için Bursa’ya gelen vatandaşlar, İstanbul’daki sultan türbeleri başta olmak üzere birçok ziyaret yerlerinde halı olduğuna dikkat çekerek, Çekirge’deki Sultan 1. Murat Türbesi’nden halıların kaldırılmasına hayret ediyor.
Kirli ayakkabı ile türbe ziyaretinin uygun olmadığına işaret eden vatandaşlar, “Kosova’daki Sultan Murat türbesinde bile halı var. Bursa’da önceki yıllarda bütün sultan ve evliya türbelerinde ayakkabılar çıkartılarak ziyaret yapılırdı. Ancak restorasyonlardan sonra halıların kaldırılması sebebiyle şimdi vatandaşlar ayakkabıları çıkartmadan türbeye giriyor. Bu durum türbede olan şahsa edepsizlik gibi geliyor. Eski uygulamanın devam etmesinden yanayız” dediler.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler