Bursa'da yaşlı çiftin evi alevlere teslim oldu

Bursa'da yaşlı çiftin evi alevlere teslim oldu

Deydinler Mahallesi’nde emekli din adamı Ali Kızılkaya’ya ait ahşap evin ikinci katında, sobadan sıçrayan kıvılcımlardan dolayı yangın çıktı. Evin birinci katında eşi Beytiye Kızılkaya ile birlikte uyuyan Ali Kızılkaya, gece saat 04.00 sıralarında evdeki dumanı fark etti. Kalkarak ikinci kata çıkan yaşlı çift, arka bölümdeki odanın yandığını görerek komşularından yardım istedi.

Durum itfaiyeye haber verilirken, mahalle sakinleri ekipler gelene kadar kendi imkanları ile yangına müdahale etti. Yaşlı çift soğuktan etkilenmemeleri için komşularına götürülürken, ihbar üzerine yangın yerine ulaşmaya çalışan itfaiye ekiplerinden birisi, mahalle içerisinde bayır yukarı çıkarken buzlanma sebiebiyle yolda kaldı.

Yangın bölgesine ulaşan ekipler yangını söndürme çalışmalarına başlarken, yolda kalan itfaiye aracı için mahalle sakinleri seferber oldu. Araç, traktörlerle çekilmeye çalışılsa da başarılı olunamadı. Yolda kalan araçtaki su diğer yangın söndürme aracına nakledilerek yükü hafifletilmeye çalışıldı. Tekerleklerinin altına kum ve kül dökülen itfaiye aracı, iki traktörün yardımı ile çekilerek kurtarıldı.
İtfaiye ekiplerinin zor şartlar altındaki hummalı çalışmalarına şiddetli lodos da engel oldu. Lodosa rağmen yangın söndürülürken, iki katlı ev kullanılamaz hale geldi. Evleri yanan çifte komşuları sahip çıkarken, yangınla alakalı tahkikat devam ediyor.