Bursa'da yerli otomobil için bir adım daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan katılıyor

Bursa'da yerli otomobil için bir adım daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan katılıyor

Yerli otomobil TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli bugün 17.30'da Bursa Gemlik'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle atılacak. 

22 milyar lira bütçelik proje 2 yılda tamamlanacak. TOGG fabrikasında 5 bin kişi istihdam edilecek. 

İLK OTOMOBİLİN 2022'DE BANTTAN İNMESİ PLANLANIYOR

İlk elektrikli yerli otomobilin 2022'de bantlardan inmesi planlanıyor. Yeni Şafak'taki habere göre, planlama doğrultusunda ilerleyen fabrikanın kaba inşaatı 12 ay sürecek. Sonrasında ise teknolojik donatılar yerleştirilecek. Yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikada, 2032 yılına kadar 1 milyon araç üretilmesi hedefleniyor. Akıllı fabrika konseptinde olacak TOGG yerleşkesinde iki binadan oluşacak ve lale figürlü bir tasarıma sahip olacak. 

İLK ÜRETİMİ YAPILACAK MODEL C-SUV

Fabrika Türk mobilite sisteminin çekirdek üssünü oluşturacak. İlk üretikecek model ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tanıttığı C-SUV modeli olacak.

MARKA İSMİ NE OLACAK?

Marka isminin belirlenmesi konusunda da çalışan TOGG ekibi nihai kararı sonbaharda açıklayacak. Dünyanın önde gelen tüm büyük pazarlarını da içine alacak şekilde en doğru ismi araştıran TOGG yönetimi, sadece Türkiye'de değil global ölçekte de kabul edilebilir bir isim olmasını hedefliyor. Araştırmalar Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye'de gerçekleştiriliyor. 15 yıllık planın devrede olduğu projede tedarikçilerde kesinleşti. Fabrikayla birlikte tedarikçilerinde açıklanmasını beklediğimiz bugünlerde TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, "Önce yerliyle yoksa dünyanın en iyileriyle çalışacağız" açıklamasında bulunmuştu.

İSİM KAMPANYASINDA 200 BİN AŞILDI

#YenilikteBendeVarım etiketiyle TOGG tarafından başlatılan ve site üzerinden isimlerini yazdıranların 200 bin kişiyi geçtiği öğrenildi. Kampanyayla isimlerini yazdıran vatandaşlar fabrikanının temelinde ömür boyu muhafaza ediecek kapsülde iz bırakacak. Bugün 21.30'a kadar sürecek olan www.yeniliktebendevarim.com üzerinden başvurulan isim kampanyasında yer almak isteyenler için son gün.