Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da yıkım çalışmaları sürüyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Bursa'da yıkım çalışmaları sürüyor!

Yıldırım’ı yaşam standartları yüksek şehir konumuna getirmek amacıyla çarpık yapılaşmayla mücadelesini sürdüren Yıldırım Belediyesi, ilçedeki kaçak yapılara göz açtırmıyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tespit ettikleri kaçak yapıların yıkımını devam ettiriyor.

Ekipler 2016’da 104 kaçak yapıyı yıkarken, 2017’nin ilk 2 ayında 14 adet yapının da yıkımını gerçekleştirdi. Yıldırım’da kaçak yapılaşmayla mücadelede hız kesmediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizdeki kaçak yapılaşma sonucunda kalitesiz ve güvenilirliği olmayan yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Kaçak yapı ile mücadelede asıl amacımız olası felaketlerde yaşanabilecek can ve mal kaybının önüne geçerek modern ve yaşam kalitesi yüksek bir Yıldırım hedefini gerçekleştirmek” dedi. 

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Bursa Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

MODERN VE KALİTELİ YAPI VURGUSU 

Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de belirten Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam imkanı sunacak. Mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler