Bursa'da yoğun kar yağışı hayatı felç etti!

Bursa'da yoğun kar yağışı hayatı felç etti!

Kentin yüksek kesimlerinde ise vatandaşlar, araçlarını çıkaramadılar.
Günlerdir beklenen kar Bursa'da etkili oluyor. Kar yağışı gece boyunca etkili olurken sıcaklık da -4 dereceye kadar düştü. Kar yağışının öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttırması ve geceye kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 

Özellikle Uludağ eteklerindeki semtlerde hayat durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 10 cm'nin üzerine çıktı.

Kar yağışı en çok sürücüleri zorladı. Bir çok sürücü kar yağışı nedeniyle yollarda kaldı. Gökdere Caddesi üzerinde bir çok araç, yolda kalınca trafik sabah saatlerinde durma noktasına geldi. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ise dün geceden bu yana yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yapıyor. 

KARIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR
Saatlerdir devam eden kar yağışı Bursa'nın merkezinde kartpostallık görüntüler oluştururken, vatandaşlar ise gecenin geç saatlerine kadar sokaklarda kar topu oynayarak karın keyfni çıkardı.

BURSA-BALIKESİR YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Balıkesir'de gece yarısı tipi şeklinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Balıkesir-Bursa karayolunda bir kaç noktada ulaşımda aksamalar meydana geldi. Özellikle Balıkesir'in Değirmenboğazı mevkii ve Susurluk ilçesinde bulunan şeker fabrikası mevkiinde TIR'ların kayganlaşan yolda makas atması sonucu Bursa istikametine ulaşım kapandı. Öte yandan Balıkesir Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Balıkesir şehir çıkışında TIR ve kamyon gibi benzeri araçların geçişine izin vermedi. Tipi şeklinde etsini sürdüren kar yağışı nedeniyle Balıkesir-Bursa yolunda yaklaşık 5 cm kalınlığında karın biriktiği de gözlerden kaçmadı