Bursa'da yürüyüş sevdalıları önce çöp topladı sonra fidan dikti!

Bursa'da yürüyüş sevdalıları önce çöp topladı sonra fidan dikti!

Bursa'da 25 yıldır Doğa Yürüyüşü yapan emekli Banka Müdürü Celal Yaşar, emekli bürokratlar,sanayici ve işadamları,akademisyenler, din görevlileri, kurum amirleri gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan yaklaşık 60 kişilik yürüyüş grubuyla hem doğa yürüyüşü hem de çevre temizliği yapıyor.

Topladıkları çöpleri onlarca torbaya dolduran doğa sevdalıları, daha sonra bu çöpleri en yakın çöp toplama alanına bırakıyor.

ÖNCE ÇÖP TOPLADILAR SONRA FİDAN DİKTİLER!

Yürüyüş rotalarındaki çöpleri toplayan grup, daha sonra ise fidan dikimi yaptı. Grup üyeleri yanlarında getirdikleri fidanları, daha önceden belirledikleri boş araziye ekti.

Doğa yürüyüşü sırasında çirkin görüntüleri ortadan kaldırarak gençlere örnek olmak istediklerini belirten yürüyüş gurubunun organizatörü Celal Yaşar, "Eşsiz bir güzelliğe sahip Bursa'da piknik alanlarında gelişigüzel atılan çöpler,bu güzelliği gölgelemektedir. Yürüyüş grubumuzdaki Çevreye duyarlı üyelerimizle birlikte her hafta hem doğa yürüyüşümüzü yapıyoruz, hem de çevre temizliği. Bu haftaki organizasyonumuzda ek ollarak, fidan dikimi de yaptık. Geleneksel hale getirdiğimiz çevre etkiniklerini  gençlere örnek olma adına aralıksız sürdüreceğiz" dedi.