Bursa'da zincirleme kaza sonrası hastane önünde birbirlerine girdiler

Bursa'da zincirleme kaza sonrası hastane önünde birbirlerine girdiler

Edinilen bilgiye göre, Bursa-Ankara karayolu üzerinde Bursa'dan İnegöl yönüne giden Abit Yüksel (42) yönetimindeki 27 DT 462 plakalı minibüs, Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı mevkiinde arıza yaptığı için yolun sağında park halinde olan 16 S 6284 plakalı servis aracına çarptı. Kaza sonucu minibüste bulunan sürücü Abit Yüksel ile birlikte Yenişehir’e çalışmak üzere giden tarım işçileri İbrahim Yüksel (45), Halil Akar (24), Zekiye Fidan (49), Fatma Yüksel (53) Arife Arı (18) Hatice Yüksel (19) Naime Şeyh Ali (15) ve Rukiye Yüksel (19) yaralandı. 112 Acil Servis ambulanslarıyla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılar, burada tedavi altına alındı.


Kaza nedeniyle tek şeride düşen yolda, zincirleme bir de kaza meydana geldi. İnegöl yönüne giden Hüseyin Tubadan yönetimindeki 16 Y 2150 plakalı kamyonet, önünde seyir halinde olan Asker Doğan yönetimindeki 16 EK 160 plakalı özel otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Asker Doğan yönetimindeki özel otomobil önünde seyreden Ali Güneş yönetimindeki 16 F 4591 ve Cihan Gürtürk idaresindeki 16 DD 233 plakalı özel otomobile çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme kaza da ise, kamyonet sürücüsü Hüseyin Tubadan hafif şekilde yaralandı. Kaza yerine gelen 112 sağlık ekipleri ilk müdahalesinin ardından yaralı sürücüyü hastaneye kaldırdı. 


Acil serviste servis aracı sahipleri ile kazada yaralanan tarım işçileri arasında ağız münakaşası yaşandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birbirlerine giren iki tarafı, polis biber gazı sıkarak ayırdı.


İki minibüs, 1 kamyonet ve 3 özel otomobilin karıştığı iki ayrı kaza da yaralanan 10 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.