Bursa'daki FETÖ davasında gergin dakikalar!

Bursa'daki FETÖ davasında gergin dakikalar!

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kahya, Saydam ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, tutuksuz sanıklar A.G, K.B, F.Ö, A.M.A, Y.Y. ve avukatları ile bazı tanıklar katıldı.
Duruşmada, tanık sıfatıyla dinlenen A.Y, eski emniyet müdürü Kahya görevden alındıktan kısa bir süre sonra kendisiyle bir lokantada karşılaştığını söyledi.

Söz konusu karşılaşmanın 17-25 Aralık'tan sonra olduğunu belirten A.Y, "Kahya görevden alındıktan sonraydı, ailemle kahvaltıya gitmiştik. Ben onu görünce yanına gittim Kahya'nın. Yanımızdaki arkadaşımız onunla tanışıyormuş, bir süre sohbet ettikten sonra, 'FETÖ'den dolayı mı görevden alındınız?' dedim. O da 'Eğer paralel yapı varsa benden sonraki emniyet müdürü de o yapıdandır, ben kabul etmiyorum' dedi." diye konuştu.
Tanığa soru sormak için izin alan tutuklu sanık Kahya ise "Tanık ilk ifadesinde benim FETÖ'cü olduğumu hissettiğini söylüyor şimdi ise beni gördüğünü ve benimle konuştuğunu. Ben onunla karşılaşmadım, doğru söylesin, gerçekten beni görmüş mü?' diye sorunca tanık, gördüğünü aktardı.Kahya'nın tanığın yalan söylediğini söylemesi üzerine mahkeme başkanı uyarıda bulunarak, "Otur yerine, burası mahkeme, mahalle kahvesi değil. Burada mahkemenin düzenini bozanı dışarı atacağım" dedi.

160 defa Bylock sinyali alınmış

Tutuklu sanık Yusuf Ziya Leventoğlu da, önceki savunmalarını tekrar etti. Mahkeme başkanının 160 kez kullandığı cep telefonundan bylock sinyali tespit edildiğini sorması üzerine sanık durumun Morbeyin ile alakalı olabileceğini öne sürdü.
Öte yandan, duruşmada dinlenen tanıklardan biri, emniyetteki ifadelerini reddedince, Mahkeme başkanı tanığa "Emniyetin sana garezi ne olabilir ki bu ifadeleri senin yerine yazsın? Söylemediğin şeyler neden tutanağa alınsın, bu zamana kadar neden hiç bir şey söylemedin de şimdi inkar ediyorsun?" sorularını yöneltti. Tanık sorulara sessiz kaldı.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.