Bursa'daki kaleşnikoflu saldırgan hakim karşısında!

Bursa'daki kaleşnikoflu saldırgan hakim karşısında!

Yaşanan olayın ardından tutuklanan zanlılardan Emin M. ile Gökhan A. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Yaralama olayının bir numaralı sanığı Gökhan A., ilk duruşmada sessizliğini korudu. Diğer sanık Emin M. ise olayı anlattı.

Sanık Gökhan'ı 2008 yılından beri tanıdığını belirten Emin M., "Ben turizm ve otelcilik alanında çalıştığım için 2007 ve 2008 yıllarında Uludağ'da bir otelde çalışırken, çalıştığım yere müşteri olarak gelmesi sebebiyle sanık Gökhan ile tanışmıştım. O tarihten, olay tarihine kadar zaman zaman görüşmelerimiz, hatta buluşmalarımız olmuştur. Olay tarihinden yaklaşık 2-3 hafta önce de Bursa'da ayaküstü buluşup, biraz muhabbet ettik. Olay tarihinden önce yani cumartesi günü aracı pazar günü yapılacak yeğenimin nişanı için kiralamıştım. Cumartesi günü boş vaktim olduğu için sanık Gökhan'ı aradım, 'ağabey müsait misin yanına gelmek istiyorum' dedim. O da 'buyur gel' dedi. Olay tarihinden bir gün önce kiralamış olduğum araç ile İnegöl'e geldim, sanık Gökhan ile buluştum, biraz İnegöl'de gezip dolaştık. Daha sonra sanık Gökhan'ın bekar evine gittim. O gece orada kaldım, ertesi gün kalkıp kahvaltı yaptık. Sanık Gökhan 'kız arkadaşımı almam gerekiyor arabayı bana verir misin' dedi. Arabayı ben kullanayım, birlikte gidelim diye teklifte bulundum, sanık da kabul etti" dedi.

SPOR ÇANTA İÇİNDE SİLAH

Gökhan'ın araca birde spor çanta koyduğunu aktaran Emin M., "Aracı sanık Gökhan kullanıyordu, bende yanında oturuyordum. Sonra bir yerden sanık Gökhan'ın arkadaşını aldık. Daha önce tanımadığım bu kişi aracın ön tarafına oturdu, ben de şoför mahalline geçtim. Sanık Gökhan da arka tarafa geçti. Gökhan'ın kız arkadaşını alacaktık. Gökhan ile kız arkadaşı arkada oturacaktı. Yanımda oturan tanımadığım kişi ile sanık Gökhan bana yol tarifi ediyorlardı. Sonra bir lokantanın önüne geldik, aracı park ettik. Sanık Gökhan kız arkadaşının oraya geleceğini söyledi. Arabanın içerisinde üçümüz birlikte Gökhan'ın kız arkadaşını beklemeye başladık. Bu arada sanık Gökhan arkadan bir araba yaklaşıyor, içinde silahlı bir kişi var, çabuk arabayı çalıştır ve kaç diye seslendi. Ben arabayı çalıştırarak kaçmaya başladım. Ben takip edilip edilmediğimizi bilmiyorum. Aynadan da herhangi bir kontrol yapmadım. Işıkları geçtikten sonra bir anda silah sesleri duymaya başladım. Kafamı sağ tarafa çevirdiğimde, mavi uzun bir araba bizimle birlikte ilerliyordu. Arkada bulunan sanık Gökhan da bu arabaya elindeki tüfekle ateş ediyordu. Yanımda oturan kişinin elinde herhangi bir silah görmedim, bu kişi ateş etmiyordu, sadece arabayı kullandırırken nasıl kullanacağım yönünde yönlendirmeler veriyordu. Yavaşla, gaza bas, sağa git, sola git gibi şeyler söylüyordu. Sanık Gökhan arkada, arka camı indirmiş yandaki mavi arabaya rastgele ateş ediyordu. Yandaki mavi araba ateş aldıktan sonra sağa sola yalpalamaya ve üzerime doğru gelmeye başlayınca, ben daha da gaza basıp oradan uzaklaştım. Bir ara sokağa girdik, orada sanık Gökhan aşağı indi, birkaç dakika sonra tekrar araca bindi" diye konuştu.

SALDIRI YAPILACAĞINDAN HABERİM YOKTU

Bir köprünün altından geçip durduktan sonra sanık ile ismi bilinmeyen şahsın araçtan inip koşarak uzaklaştıklarını ifade eden Emin M., "Bende korktum. Arabayla tekrar Bursa'ya doğru kaçmaya başladım. Ben olay öncesinde saldırı yapılacağından haberim yoktu, zaten şikâyetçileri tanımıyorum. Sanık Gökhan'ın arkadaşı olan ve tanımadığım aracın önünde oturan kişinin eşkalini soruşturma aşamasında vermiştim. Ancak şu anda aradan zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Sanık Gökhan bu kişiye hacı diye hitap ediyordu, ismiyle hiç kendisine hitap etmedi. Sanık Gökhan'ın ateş etmesinden önce bir silah sesi daha duydum ancak karşı arabadan mı ateş edildi, yoksa başka bir yerden mi ateş edildi bunu bilmiyorum. Yine yanımızda bizimle seyreden ve sanık Gökhan'ın ateş ettiği mavi aracın bizim önümüzden mi gidiyordu yoksa arkamızdan mı yetişip de mi bize yaklaştığını bilmiyorum. Ben silah sesi duyana kadar sadece önüme bakıyordum. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum. Soruşturma aşamasında bana baskı yapıldığı için yanımda bulunan kişinin de silahla ateş ettiğini söylemiştim, ancak biraz önce anlattığım gibi bu kişinin elinde silah yoktu, silahla ateş ederken görmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın 9 Ekim 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi.