Bursa'daki o AVM mühürlendi!

Bursa'daki o AVM mühürlendi!

Mudanya Belediyesi, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilip imar barışından yararlanılarak açılan alışveriş merkezinde bulunan oyun ve eğlence yerini, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi.

Yargı süreci devam ederken, "imar barışı" başvurusu yapılarak, yapı kayıt belgesi alınan AVM'de bulunan eğlence merkezi, ilgili yönetmeliğin 32. maddesine istinaden kapatıldı. Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri aynı AVM'de bulunan kafe ve market depoları için de mühürleme tebligatı yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanıyoruz. AVM'nin arkasında bulunan umuma açık eğlence yerlerinin ruhsatta yer almaması ve her birime ayrı ruhsat alınma şartlarında eksiklik bulunması nedeniyle mühürleme gerçekleştirdik. Yapı Kayıt belgesi ile işletme ruhsatı alının AVM ile ruhsat üzerindeki diğer faaliyet konuları kısmında oyun yeri ve kafe hizmeti bulunmadığından, ruhsat taleplerinde bu işletmeye ilişkin bir beyanları olmadığından kapatma işlemini gerçekleştirdik. Umuma açık eğlence yerlerine ruhsat verilirken emniyet görüşünün alınması gerekir ancak böyle bir görüş alınmamış, böyle bir talepleri de ruhsat başvurularında yoktur. Faaliyet konusu içerisinde bulunmadığından kafe ve depo alanları için de ayrı ayrı ruhsat gerektiğinden mühürleme işlemi yapılacak. Yine, tarihin üzerine yapılan bu alışveriş merkezinin kapatılması için Myrleia Antik Kenti Platformu ile birlikte başlattığımız hukuk mücadelesini de sürdürüyoruz. Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia'ya hep birlikte sahip çıkacağız. İnanıyorum ki sonunda kazanan Mudanya olacak" diye konuştu.