Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde deprem

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde deprem

OHAL kararnemesi kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Emniyet teşikaltından 2 bin 360 polis görevden ihraç edildi. İhraç edilen polis müdürleri arasında ise Bursa'da daha önceden operasyonel birimlerde görev yapmış isimler de bulunuyor.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Bursa Jandarma Alay Komutanı Yurdakul Akkuş ve 13 rütbeli askerle birlikte gözaltına alınan Ağrı eski Emniyet Müdürü Bayram Coşkun emniyetteki sorgusunun ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Coşkun da ihraç edilen polisler arasında yer aldı.
Uzun yıllar Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de görev yapan Coşkun'un darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde sıkı yönetim tarafından Bursa İl Emniyet Müdürü olarak görev yapacağı iddialar arasında yer alıyordu.
Kararnamede Bayram Coşkun'un yanı sıra Bursa'da daha önceden emniyet müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü, ilçe müdürlüğü ve bölge başkanlığı yapmış polis müdürleri Mustafa Kihtır, Arif Bozdemir, Veysel Akkoca, Halil İbrahim Doğan, Ali Asker, Ümit Erdoğan da yer aldı.
Bursa kadrosundan ise Sıddık Ekici, Ferruh Dede, İsmail Çiftçi, Mehmet Şentürk, Mustafa Şentürk, Ömer Faruk Boran, Yılmaz Aysan, Nezahat Ercan, İsmail Dinç, Muhammedülemin Kara, Kadriye Kaçar, isimli polis müdürleri ihraç edildi.
Öte yandan çok sayıda başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru hakkında da aynı kararnamede ihraç kararı çıktı.