Bursa en yaşanılabilir şehirler arasında!

Bursa en yaşanılabilir şehirler arasında!

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ile Perakendeciler Derneği (PERDER) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Altıparmak Temsilcilik binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan İbrahim Burkay, şehirlerin hedefine ulaşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisine yön veren şehirler arasında Bursa’nın ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Burkay, BTSO olarak şehrin ticaret ve sanayi hayatının gelişmesine yönelik projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.

"BURSA EN YAŞANILABİLİR ŞEHİRLER ARASINDA"
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, son yapılan araştırmada Bursa’nın en yaşanılabilir şehirler arasında yer aldığını da hatırlattı. Yapılan araştırmalarda, Bursa'nın dünya genelindeki ‘Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler’ sıralamasında 150 şehir arasına girerek İstanbul, Ankara ve İzmir’i geride bıraktığını kaydeden Başkan Burkay, “Artık dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bursa da sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündeminde yer alıyor. Şehrimizin geleceğini ancak birlik ve beraberliğimiz yön verecektir. Bu yüzden sivil toplum kuruluşları, şehirler için hayati bir önemi taşımaktadır” dedi.

"MAYIS AYINDA BALKAN HAFTASI"
Aynı zamanda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan BALKANTÜRKİSAD Başkanı Aytuğ Onur, Bursalı sanayicilerin Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdiğini belirtti. Onur, BALKANTÜRKİSAD’ın 400’e yakın iş adamı üyesi ile Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu ifade ederek, “BTSO ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayında Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi’ne start vereceğiz. Balkan Haftası etkinlikleri de şehre önemli değer katacaktır. Fuar ile eş zamanlı olarak ‘2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni düzenleyeceğiz. BTSO ile birlikte Bursa için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.