"Bursa futbol oynamak için harika bir yer"

"Bursa futbol oynamak için harika bir yer"

The Guardian ile yaptığı röportajın ilk bölümlerinde yaşadığı trafik kazasını anlatan İngiliz oyuncu, ''2 araç 112 kilometre/saat hızla kafa kafaya çarpışıyor. Bilimsel anlamda bakıldığında benim o kazadan sağ çıkmam mümkün değildi. Bu denli büyük bir kazadan sağ çıkmanın tek nedeni, tanrının bir lütfuydu. Yaşananlar benim için bir uyanış çağrısıydı. Biz futbolcular kariyerimize ve kendi hayatımıza odaklanıyoruz fakat böyle bir olay başınıza gelince hayata genel açıdan bakabiliyorsunuz. Kazadan sonra yaşamın, ailenin ve birçok şeyin bendeki anlamının arttığını görüyorum. Ölüme bu kadar yakınlaşınca gerçekten hayata daha farklı açıdan bakabiliyorsun.'', ifadelerini kullandı.

Bursaspor'a transferinde Le Guen'in etkisi olduğunu belirten Bostock, ''Transferin son günlerinde, hoca ile konuştum. Değişime hazır olduğumu düşünüyordum. Avrupa'nın büyük liglerinden birinde oynamak istiyordum. Açıkcası Bursaspor'un dışında Avrupa'dan başka tekliflerde aldım. Ancak Fransa'nın efsanelerinden biri olan Le Guen ve arkadaşım Ekong'dan Bursa, Bursaspor ve taraftarlar hakkında çok olumlu görüşler aldım. Ailemle görüştükten sonra da kararımı verdim. Transferin son günlerinde verilmiş hızlı bir karardı ancak yaptığım seçim ile ilgili çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Daha önce MLS, Belçika ve Fransa'da oynadığını belirten İngiliz orta saha, ''Buraya gelmeden önce birçok yerde oynadım. Burası oynadığım bu yerlerin hepsinden farklı. Buraya gelmeden önce futbol hakkında her şeyi gördüğümü düşünürdüm, itiraf etmek gerekirse burada daha fazlasını gördüm. Burası futbol oynamak için harika bir yer. Standartlar korkunç düzeyde, neredeyse her hafta uluslararası düzeyde ünlü oyunculara karşı oynuyorum.'', dedi.

Türkiye'nin bir futbol kazanı olduğunu belirten Bostock, ''Bu taraftarın önünde böylesine bir baskıya karşı oynayan, her yerde oynar. Videolarda taraftarlarımızın ne kadar tutkulu olduğunu görebilirsiniz. İlk maçıma Beşiktaş karşısında çıktım. Sahada hiçbir şey duyamıyordum. Takım arkadaşlarımı duyamıyordum hatta kendi düşündüklerimi bile duyamıyordum. Bizim taraftarımız destek olabilmek için her şeyini veriyor.'' diye konuştu