Bursa İnegöl'de trafiği azaltmak için proje çalışması

Bursa İnegöl'de trafiği azaltmak için proje çalışması

Bir yandan rutin belediyecilik faaliyetleri kapsamında altyapı ve üstyapı çalışmaları sürerken bir yandan da geleceğin İnegöl'ünü inşa etme adına çalışmalarına devam eden İnegöl Belediyesi, trafik konusunda da titizlikle çalışıyor. Her yıl ciddi orada araç artışının yaşandığı İnegöl'de, özellikle belli bölgelerle alakalı trafiği rahatlatacak adımların atılması için çalışma başlatıldı.

6 NOKTADA ARAÇ SAYIMLARI YAPILDI

İnegöl Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmayla kavşakları mercek altına aldı. İnegöl genelinde şuana kadar 5 kavşakta düzenleme çalışması gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz hafta içi itibariyle 9 ayrı kavşağı etkileyecek 6 farklı noktada araç sirkülasyonunun sayımı yapıldı. Ekipler, merdivenli araçlara kurulan kameralarla yoğunluğun arttığı saatlerde 6 farklı noktanın görüntülerini kaydederek araç sayımlarını yaptı.

ŞEHRİN ULAŞIM PLANININ ALTYAPISI HAZIRLANIYOR

Özellikle Alanyurt bölgesinde Akpınar Caddesi ile Kozluca Bulvarı ve İnegöl Yenişehir karayolu üzerinde yoğunlaşan çalışmayla elde edilecek veriler ışığında kavşak düzenlemelerinin planlarının yapılacağı açıklandı. Bu çalışmanın aynı zamanda uzun vadede planlanan ulaşım planının da temellerini oluşturacağı ifade edildi.