Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazar

14°/

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

13°/

Perşembe

10°/

Cuma

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa köy köy doğalgazla buluşuyor!

Bursagaz 2016 yılı sona ermeden şebekesini daha da büyüterek, Bursa’nın köy ve mahallerini de doğalgaza kavuşturuyor. Son olarak, Bursa’nın bilinen en eski yerleşim yerlerinden olan Gündoğdu Köyü de, 14 Kasım’da düzenlenen törenle temiz, çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgazla buluştu.

Yayınlanma:
Bursa köy köy doğalgazla buluşuyor!

Temmuz ayı sonunda başlanarak yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar ve 3,7 milyon TL yatırımın ardından, Bursa Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde doğalgaz ateşi yakıldı. 14 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen doğalgaz verme törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun,  Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, Bursagaz çalışanları ve Gündoğdu Mahalle sakinleri katıldı.
 

Törende yapılan yatırımla ilgili bilgiler veren Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, Temmuz 2016’da başlayan ve 3,7 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projeyle 7 km çelik hat, 14,25 km polietilen şehir içi dağıtım hattı, 4,5 km servis hattı ve 553 adet servis kutusunun Gündoğduluların kapısına kadar ulaştırıldığını söyledi. 
 

Bursa’nın bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gündoğdu Mahallesi’ni doğalgazla buluşturdukları için mutluluk duyduklarını belirten Rapp şunları ekledi; “Tepede olduğu için dağlık ve engebeli arazi koşullarında gerçekleştirdiğimiz bu projede büyük destekleri ve emekleri olan tüm kamu kuruluşlarımıza, müteahhidimize ve Bursagaz ekibimize çok teşekkür ediyorum.” Konuşmasında doğalgazın güvenli kullanımının da önemine dikkat çeken Rapp, Bursagaz olarak doğalgazla ilgili her konuda Bursalıların ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduklarını söyledi ve Gündoğduluları doğalgaz abonesi olmaya davet etti.
 

İLGİLİ HABER İDO Bilet Ücretlerine Büyük Zam
Bursagaz 2016 yılı sona ermeden şebekesini daha da büyüterek, Bursa’nın köy ve mahallerini de doğalgaza kavuşturuyor. Son olarak, Bursa’nın bilinen en eski yerleşim yerlerinden olan Gündoğdu Köyü de, 14 Kasım’da düzenlenen törenle temiz, çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgazla buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’nın cennet köylerinin de doğalgaz gibi temiz bir yakıta kavuşmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Altepe, “20 yılı aşkın süredir Gündoğdu doğalgazı bekliyordu. Binlerce kilometre uzaktan gelen bu güzel nimet evimize rahatlık, çevreye güzellik katacak. Doğalgazın Gündoğdu’ya ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve bölge halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Gündoğan Mahallesi’nin ilk doğalgaz ateşi meşaleler ile yakıldı.
 
Bursa’nın her yeri Bursagaz’la gazlanıyor
 
Bursagaz 2016 yılında yaptığı yatırımlarla, şebekesini daha da büyüterek daha fazla doğalgaz kullanıcısına ulaşma hedefini gerçekleştiriyor. Bu hedefi doğrultusunda, Mayıs ayında medeniyetler kenti İznik’i doğalgazla buluşturan Bursagaz, Bursa’nın köy ve mahallerine de hizmet götürüyor. Bursagaz ekiplerinin Temmuz ayından bu yana devam eden çalışmaları sonucunda Gündoğdu Mahallesi doğalgaza kavuştu. 850 potansiyel aboneye sahip olan Gündoğdu Mahallesi’ne doğalgaz hizmeti götürebilmek için toplam 3,7 milyon TL değerinde yatırım yapıldı.
 
 

 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler