Bursa, markada da farkını hissettirdi

Bursa, markada da farkını hissettirdi

Türkiye’den ulusal markaların çıktığını ifade eden Marka Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Marka Danışmanı Güven Borça, Bursa’nın ulusal marka çıkaran nadir illerden birisi olduğunun altını çizdi.


DÜNYANIN İLK 500 MARKASINDA TÜRKİYE YOK

Yönetime gelirken; BHİD’i “Bursa’da mesleğimizin referans noktası” haline getireceklerine dair ifade kullandıklarını hatırlatan BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Bozali, üyeler adına önemli bur sorumluluk yüklendiklerini ve çalışmalarını bu sorumluluk bilinci ile sürdürdüklerini kaydetti. Dünyanın ilk 500 markası içinde Türk markası bulunmadığına dikkat çeken Marka Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Marka Danışmanı Güven Borça, Türkiye’nin artık ‘Ben fabrikayı kurayım da Allah kerim’ mantığından kurtulması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin markalaşma serüveninin 90’lı yıllarda başladığını dile getiren Borça, bunu da 1980’li yıllarda atılan doğru adımların sonucu olarak değerlendirdi. Marka olmanın doğru alana yönelme ile de doğru orantılı olduğunun altını çizen Güven Borça, piyasada birçok alternatifi olan bir ürün ile marka olmanın zor olduğunu, doğru alanı seçmenin çok önemli olduğunu kaydetti.



ALGI DOĞRU STRATEJİLERLE YÖNETİLMELİ

Doğru algıyı oluşturmanın marka adına çok önemli olduğuna vurgu yapan Marka Danışmanı Borça, “Bazen bir ürünü ürün adı ile değil marka ile algılarsınız. Buna birçok örnek verebiliriz. O yüzden de bu algıyı doğru stratejilerle yönetebilmek gerçekten çok önemli” dedi. Türkiye’den ulusal markaların çıktığını, bu anlamda kötümser olmamak gerektiğini söyleyen Borça, Bursa’nın ulusal marka çıkaran nadir illerden birisi olduğunun altını çizdi.



Konuşma sonunda katılımcılar arasında yapılan çekiliş sonrası 5 kişi Güven Borça’nın “Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar mı?” kitabının sahibi oldu. Ramada Bursa Çekirge Otel Genel Müdürü Serhan Ömür Öz’e ev sahipliklerinden dolayı, Marka Danışmanı Güven Borça’ya da katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. Gecenin sonunda Güven Borça kitaplarını imzaladı.