Bursa'nın 'Bilge' adayından BALGÖÇ'e ziyaret!

Bursa'nın 'Bilge' adayından BALGÖÇ'e ziyaret!

Adaylığın ardından 'Bursa'nın Bilge Adayı' yakıştıması yapılan İYİ Parti 1. Bölge 2. sıra milletvekili adayı olan Sami Bilge, üyesi olduğu BALGÖÇ'ü ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak soydaşların efsane ismi Mümin Aga (Gençoğlu) nezdinde hayatlarını bu davaya adayan soydaşları anan BALGÖÇ üyesi Sami Bilge, bugün gelinen noktada bu bayrak yarışını başarıyla taşıyan Turan Gençoğlu ve ekibine teşekkür etti. Sami Bilge, ' Benim için üyesi olmaktan gurur ve mutluluk duyduğum BALGÖÇ'ü ziyaret etmenin anlamı başka. Allah kısmet eder seçilip Ankara'ya gidersek gerek Bulgaristan, gerekse Balkanlar'da yaşanan zulüm bugün siyasi baskı ve çifte standar olarak olarak hala sürüyor. Ama ben balkan kökenli bir kardeşiniz olarak Meclis'te kendime birinci vazife olarak gerek Türkiye gerekse Balkanlar'da yaşayan hemşerilerimizin sorunlarını çözmeye adayacağım. Çünkü adaylığım asıl nedeni Balkan kökenli oluşum. Ve sayın genel başkanımız bu listede Balkan kökenli olarak seni görmek istiyoruz dedikleri için bu yola çıktım. Bu da Balkan kökenli bir isim olarak sayın Meral Akşener'in balkanlara verdiği önemi gösteriyor'

Üzüldüğümüz bir konu var...

Bilge, üzüldükleri bir konu olduğuna da dikkat çekerek, 'İnşallah bu sorunu çözmek bize nasip olur. Bugün Bulgarsitan'da bütün Türkler aynı yere kazmayı vururken. Hak ve Özgürlükler Hareketi ile DOST Partisi diye ikiye bölünmüş durumdalar. Bir çatlak oluşum meydana geldi. Bu da bizim Bulgaristan'daki gücümüzü zayıflattı. Karşı cephenin ekmeğine yağ sürdü. Onursal başkanımız sayın Turhan Gençoğlu, bu konuda 2 grubu bir araya getirip birlik beraberliği sağlamaya çalışıyor. İnşallah bizde meclise gidersek Genel başkanımız, Onursal başkanımızla sizlerle el ele vererek bunun takipçisi olacağız' şeklinde konuştu.

BALGÖÇ yönetimi seçilebilecek bir yerden değer verdikleri bir ismin aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirken, ziyarette konuşan İYİ Parti 1.bölge 1. sıra milletvekili adayı Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu ise özellikle iki ülke arasında serbest ticaret yapılmasının önünün açılması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.