Bursa'nın kabusu olan hırsızlar yakalandı!

Bursa'nın kabusu olan hırsızlar yakalandı!

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde 4 ayrı eve giren şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Girdikleri evlerden yaklaşık 50 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para çalan 2 erkek şüpheli, Kükürtlü Mahallesi'ndeki bir ikamete girerken güvenlik kameralarına yansıdı.

Bunun üzerine takibi genişleten ekipler, kameraları inceleyerek şüphelilerin sırasıyla ticari taksi, metro, minibüs ve tekrar ticari taksiye binerek Görükle Mahallesi'nde gizlendikleri evi buldu. Daha evvel hırsızlık ve uyuşturucudan kaydı bulunan M.A. (24) ile M.Y. (23) gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çalıntı altınların bir kaçını M.A.'nın nişanlısı Z.G.'de (19) ele geçirdi. Ayrıca bu şüphelilerin arkadaşı olan N.A. (31) ile Z.G. de gözaltına alındı.

M.A.'nın daha önceden kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası olduğu öğrenildi. M.Y.'nin ise 2015 yılında hırsızlık yapmak için girdiği evde ev sahibinin gelmesi üzerine 1. katın balkonundan atlarken kafası üstü çakılıp ağır yaralandığı ve bir süre komada kaldığı öğrenildi.

Öte yandan, şüphelilerin bir ikamete giriş ve çıkış anı ile bindikleri minibüste para ödemeleri güvenlik kamerasına yansıdı. 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.