Bursa'nın tarihi hamamı özgün kimliğine kavuşuyor

Bursa'nın tarihi hamamı özgün kimliğine kavuşuyor

‘UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yerini alan Bursa’nın değerlerini, orijinal kimliğiyle öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki tarihi yapılara da değer katıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel ilçesi Babasultan Mahallesi’nde restore edilen tarihi hamamda inceleme yaptı. Altepe, Bursa’da tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıldığını belirterek, “Tüm dönemlerin eserleri birer birer bu yıllarda ayağa kaldırılmış oluyor. Osmanlı şehri Bursa’da, özellikle bizim için en önemli dönem Osmanlı dönemi eserleri. Kestel ilçesine bağlı Babasultan Mahallesi’nde Osmanlı ilk dönem eserlerimizden Baba Sultan Hamamı da bu eserlerden ve Orhan Gazi dönemine ait, 600 küsur yıllık bir hamam." dedi.

Hamamın kendine has mimarisi ve tarzı olduğunu belirten Altepe, “Babasultan Hamamı, tekrar projelendirilerek restorasyon, rekonstrüksiyon projeleri yapıldı. İhale edildi ve şu anda restorasyonu ve rekonstrüksiyonu bitmek üzere. Yüzyıllarca hamam olan bu tesis yine hamam olarak hizmet verecek. Kadınlara ve erkeklere dönüşümlü olarak hizmet sunacak. Bölgede hamama yaklaşık 3 kilometre mesafede jeotermal şirketimizin bulduğu şifalı suyu da buraya çekiyoruz. Termal sularıyla birlikte bu hamam tekrar canlanmış oluyor. Hamam ilk günkü özgün haliyle şifa da dağıtacak” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, Babasultan’ın Kestel’in tarihi mahallelerinden biri olduğunu belirterek, termal hamamın kısa sürede tamamlanacağına inandığını söyledi. Acar ile Babasultan Mahallesi Muhtarı Fahri Çelik, tarihi hamamın restorasyonundan dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.