Bursa Terminal'ine neşter!

Bursa Terminal'ine neşter!

Başkan Alinur Aktaş, güne Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başladı. Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte terminale gelen Başkan Aktaş, burada düzenlenen toplantıda esnafın taleplerini dinledi. Bursa Otogar Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ataş, terminalde yaşanan sıkıntılarla ilgili bir dosyayı Aktaş’a sunarken, cami inşaatının tamamlanması, yüksek olan genel giderler ve alışveriş merkezi yüzünden terminal girişinde yaşanan trafik sıkışıklığının öncelikli sorunlar olduğunu dile getirdi.


Otobüs terminallerinin 7/24 hareket olan, şehirlerin en önemli yaşayan organizmaları olduğunu belirten Alinur Aktaş, genel anlamda sorunları dinlemek için terminal esnafıyla bir araya geldiklerini söyledi. Toplumun büyük bir kesiminin hizmet aldığı terminalin temiz ve kaliteli olmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktaş, “Terminalin herkesin memnuniyetinin üst seviyede olduğu bir mekan olmasını istiyoruz. Esnafımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda eksikleri tespit ettik. Nihayetinde bu tür toplantılar onların dertlerini, sıkıntılarını dinlemek için iyi bir bahane. Sorunları bizatihi yerinde görerek, empati imkanına sahip oluyoruz. Genel giderlerin yüksekliği şikayeti var. Hepsi değerlendirilecek ve inşallah kendilerine yardımcı olunacak” dedi.


Ulaşıma sadece bir açıdan bakmanın doğru olmadığının altını çizen Başkan Aktaş, “Terminal bu işin bir parçası, metro, otobüsler, şehirlerarası taşımacılık, halk otobüsleri, ulaşımın diğer argümanları da bu işin bir parçası. Bütün bu parçaların sorunsuz ilerlemesi adına gayret ediyoruz. Böylece ulaşımla ilgili toplam kalite ortaya çıkacak. Bu arada alışveriş merkezi tarafından girişte yaşanan trafik sıkışıklığını da yapacağımız düzenlemelerle bir hafta - 10 gün içinde bitirmiş olacağız. Yaptığımız toplantı ve aldığımız kararların hem esnafımıza hem de Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla yaptırılan terminal camii inşaatını da inceledi. Başkan Aktaş, inşaatın bir an önce bitirilmesi ve ramazan ayına yetiştirilmesi yönünde talimat verdi.