Bursa Uludağ'da üniversiteli gençler donmaktan kurtarıldı

Bursa Uludağ'da üniversiteli gençler donmaktan kurtarıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde bilgisayar öğretmenliği öğrencisi Mustafa Teksin (20), sınıf öğretmenliği öğrencisi Busenur Demirkan (19) ve bilgi sistem mühendisliği öğrencisi Mahir Ulaş Kıldiş (21), 3 gün önce Dağcılık Kulübü'ndeki arkadaşıyla birlikte Uludağ'ın 2 bin 300 metre rakımlı Volfram Madeni Mevkii'nde kamp kurdu.

Kampın sona ermesinden sonra arkadaşlarından 15'i salı günü geri dönen 3 öğrenci burada bir süre daha kalmaya karar verdi.

Dün sabah aşırı tipi ve kar fırtınası nedeniyle çadırları parçalanan üniversiteli gençler, fırtınanın geçmesini yaptıkları kar çukuruna girip sığınarak beklediler. Bu çukurun da kullanılamaz hale gelmesi sonucu zor anlar yaşayan Busenur Demirkan rahatsızlanınca arkadaşları jandarmadan yardım istedi.

JAK ekipleri konum belirleme sistemi üzerinden Oteller Bölgesi'ne 15 kilometre mesafedeki Volfram Madeni Mevkiinde olduklarını tespit ettiği 3 genci kurtarmak için 4 kar motoru ve 1 UTV aracı ile harekete geçti.

8 kilometreyi araçlarla giden JAK ekipleri kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı 7 kilometrelik mesafeyi ise yürüyerek mahsur kalan ve donmak üzere olan öğrencilere ulaştılar. JAK ekipleri; su, çay ve çikolata verip, tulum giydirdikleri gençlerin eşyalarını da taşıyarak oteller bölgesine ulaştırdılar.

Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan ve sağlık kontrolünden geçirilen üç genç daha sonra Uludağ'dan ayrıldı.