Bursa Valiliği'nden önemli açıklama: Yasaklandı!

Bursa Valiliği'nden önemli açıklama: Yasaklandı!

Bursa Valiliği'nin sitesinden edilen bilgilere göre, Mudanya, Kestel ve Harmancık ilçelerinde insansız hava aracı ve drone uçularının bazı bölgelerde yasaklandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olaraka Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan;

Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Bademli Jandarma Karakol Komutanlığı, Tirilye Jandarma Karakol Komutanlığı, Cezaevi Büro İrtibat Amirliği, Mudanya Askeri Gazino Müdürlüğü ve İmralı Cezaevi Müdürlülüğü'nün bulunduğu İmralı Adası'nın tamamı uçuşa yasak bölgeler olarak ilan edildi.

Öte yandan yasakla ilgili olarak aşadağıdaki bölgelerinde de uçuşa yasaklanması istenildi.

Kestel ilçesinde Turanköy Trafo Merkezi, Saitabat Şelale Bölgesi ve Kestel İlçe J.K.'lığının uçuşa yasak bölge olarak kabul edildiği belirtildi.

Ayrıca ilçede, güvenliği açısından İHA ve drone uçuşlarına yasaklanması gerektiği değerlendirilen ilçe polis sorumluluk alanında bulunan yapı ve tesisler şu şekilde belirlenmiştir:

İHA ve drone uçuşlarına yasak bölgelerin tespit edildiği bir diğer ilçede Harmancık olarak açıklandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, ilçede polis sorumluluk bölgesi olan Ece ve Kepekdere mahallelelerinde herhangi bir kamu binası bulunmadığından yasaklamaya gerek olmadığı ifade edildi.

İlçede bulunan tüm kamu, kurum ve kuruluşların Merkez Mahallesi'nde olmasından dolayı mahalleyi içine alacak şekilde konut ve resmi dairelerin üzerinde uçuş yasağının olması gerektiği ifade edildi.